S.Ü REKTÖRÜ ŞAHİN SEYDİŞEHİR’DE MİLLİ İRADE NÖBETİ’NDE

DSC 0192Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki olarak başlatılan Milli İrade nöbeti devam ediyor.

Seydişehir’de 21.ci gününü tamamlayan Milli İrade nöbetine Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mustafa Şahin konuşmacı olarak katıldı.

Belediye meydanında devam eden Milli İrade nöbetinin 21. gününe Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit,  Selçuk Üniversitesi Sekreteri İbrahim Halıcı, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Hasan Koçer, ,Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, İlçe Müftüsü Kemal Demirel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Uluslar arası güçlerin  Türkiye’ye  diz  çöktürmek istediklerini kaydeden Prof Dr. Mustafa Şahin, bu konunun asla Tayyip Erdoğan mevzusu olmadığını , devlet meselesi, olduğunu belirtti.

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a birşey olması halinde, nasıl hareket edileceğini nasıl davranılacağını bilinmeyeceğini belirten Şahin;’’ Allah esirgesin bugün iç  savaşın eşiğine   gelmiş   olabilirdik. Bu mevzu Türkiye’ye diz çöktürme Türkiye’yi yönetilebilir  hale  getirme  mevzusudur. Eğer  Adnan  Menderes İdam edilmemiş olmasaydı bugün Japonya’dan geri kalır yanımız   olmayacaktı. Menderesin İdamını içine sindiremedi bu  millet  bunu bir daha   yaşamak istemedi.21 gün boyunca buralardan  bu haşhaşiler  hakkında  çok şeyler konuşuldu ama konuşulmayanlar var , Bu işler  onların  yapabileceği işler değil   onların gücünün yetebileceği işler değil. Onlar 90 ‘lı  yıllardan beri istihbarat  örgütlerinin elinde  oyuncak  olmuş  insanlardır bunlar.Bu işleri planlayan  başından sonuna  kadar içinde   olan dış güçlerdir   bunlarda  onlara oyuncak olmuştur. Bunlar  bu milletin  vitir parasını zekat parası  toplayıp yabancı   basına   bu ülkenin  cumhurbaşkanın  aleyhinde  yazı yazsın   konuşun diye   veren insanlardır’’dedi.

9 milyar doları millet piyasalara sürdümesiyle ekonomine sıkıntı yaşanmadığını kaydeden Rektör Prof. Dr . Mustafa Şahin ;’Darbe günü okumuş ilim adamları korkuyla marketlere koşuyor makarna ekmek ne varsa topluyor ama benim köylüm kazan’da akıncılar üssünün orada hava alanını karartmak için ekinini yakıyor devlet parasını gönderiyor, benim vatanım bundan daha değerli ben bunu vatanım için yaptım diyor. . İşte Türk milleti bu, Allahın bize biçtiği bir ömür var miadı belli ne yaparsak yapalım değiştiremeyeceğimiz ömrümüzü tüketiyoruz.

Bu ömürde duruşumuz belli olsun, bizim bizden başka yanı başınızda olan kapı komşunuz olan kardeşinizden başka sarılacak, dayanacak kimsemiz yok. Suriye’ye mi, Irak’amı sığınacağız. Suriyeliler buralara geldi ülkemize sığındı onlara kucak açtık bu çok yüce bir davranıştır. Toplumda kırılganlıklar oluşturmak için bunu kullanıyorlar. Bu millet hep kucak açmıştır. Bu millet herkese kucak aştı. Müslüman kardeşlerine kucak açamayacak. Ama bizim sığınacak bir yerimiz yok. Avrupa’ya mı gidelecek hepimizi boğarlar sınırlarda. Mülteci gemilerini Avrupalılar batırdılar gelmesinler diye.  Bu kadar gaddar ve yamyam bir Avrupa vardır.

Tasavvufun başındaki adamı kontrol ettiğin an arkasındakilerin hepsini kontrol ediyorsun. O tepeye de taa Altan beri yetiştirilen insanlar getirilip yerleştiriliyor. Örneği bugün karşımızda, Onun için ölçümüz bellidir. Kuran ve sünnet buna uymayan hiçbir şeyh, şeyh değildir. Kuran ve sünnete uymayan hiçbir tasavvuf İslam la alakalı değildir. O yüzden birbirimize sıkı sarılalım. Ayrıştırıcı unsurları yok edelim birleştirici ortak özelliklerimiz bir araya çıkaralım. Ve her zaman bir olalım, bütün olalım, sağlam olalım.

Topyekun saldıracaklardı. Sonra güneydoğuda bir otonom devlet ortaya çıkacaktı. Plan buydu. İç Anadolu’da belki bir bütünlük sağlanabilirdi ama Ankara İstanbul düştükten sonra. Devletin başı yok edildikten sonra ne olacağını biz kestiremezdik. Selçuklu sultansız kaldı beylikler doğdu. Beyazıt Timur tarafından esir edildi  Osmanlıda fetret devri başladı. Bu gibi şeyler olabilirdi. Bu sebeple ne kadar şükretsek az. Allah bu milletin içine bir cesaret onların içine bir korku verdi. 27 Mayıs darbesini yapanlar eğer haklatan biri çıkıp mantar tabancasıyla ateş etse korkacaktık. Onların içine korkuyu veren Allah, bu millet bu ümmet tarihin hiçbir döneminde daha güçlü bir orduyla zafer kazanmamıştır. Bedir, hendek, uhud , Osmanlı  orduları hep karşı taraftan daha azdır, Techizat olarak daha kuvvetsizdir. Ama bir serden geçtilik duygusu var ya birde şahadet arzusu var ya bunu üstünde daha güçlü bir kuvvet yok. Bunu bilerek aklıselim ile hareket ederek ileriye doğru hareket edelim. .Allah birliğimizi diriliğimizi bozmasın” dedi.

Son Düzenlenme Cuma, 05 Ağustos 2016 15:07