BELEDİYE BAŞKANI MEHMET TUTAL KONYA BASININI AĞIRLADI

basinkonyabasin 2Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya basınını Seydişehir’de ağırladı.

Konya basınını Seydişehir’de ağırlayan Tutal, gazetecilere Kuğulu Vadisi Gölet Projesi’ni, yapımı devam eden AB hibe destekli Seydişehir Atık Su ve Arıtma Tesisini ve Seyyid Harun Veli Cami Çevre Düzenleme Projelerini tanıttı.

Programda Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a,  Belediye Başkan Yardımcıları Mevlüt Güray  Bilal Mernekli, Fen İşleri Müdürü İsa Çiftçi, İmar Müdürü Mehmet Kelle ve Sosyolog Aziz Karakuş eşlik etti.

Basın mensuplarıyla birlikte ilk olarak Atık Su Arıtma Tesisleri sahasına geçerek çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Tutal; “Tesisimizin ihale bedeli 8 milyon 599 avro. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Projemizin  hayata geçmesiyle bölge temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuşacak. Yüzde 98 arıtma sağlanacak. Seydişehir’de kanalizasyon ve evsel atıklar uzun yıllardır Çarşamba kanalına bırakılarak oradan da Suğla Gölü ve ovasını kirletiyordu. 8 milyon 599 milyon avro maliyeti olan tesis inşası Seydişehir Diken İçi Mevkiinde 94 bin metrekare alana kurulan tesis yıl sonunda KOSKİ’ye teslim edilecek. Tesisin kapasitesi günlük 6 bin metreküp. Arıtma tesisinde atık sular çevreye zarar vermeyecek şekilde sulama amaçlı kullanılabilecek.” şeklinde konuştu.

BAŞKAN TUTAL’’KALICI ESERLER BIRAKMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’’

Başkanlığa geldiği günden bu güne kadar kalıcı eserler bırakmak için çalıştıklarını kaydeden Başkan Tutal; “Millet bize emanet verdi. Bu güne kadar kalıcı eserler bırakmak için çalıştık. Kurduğumuz ekiple sosyal belediyeciliğe de zirveye taşıdık. İddialı projelerimiz vardı. Bunları da belli noktalara getirdik. İyi bir ekip oluşturduk.” diye konuştu.

Şehir Merkezine 17 tane park yaptıklarını, parkların isimlerini vermeden halkın kullanımına açtıklarını kaydeden Başkan Tutal; “4 günde caddeler yaptık. Ana arter,  ara sokakları yeniledik. Kırsal mahlalerde’de aynı hizmeti vermeye gayret ediyoruz. Ses çıkarmadık iş yaptık” dedi.
Belediye Başkanlığına aday olduğu dönemde 40’a yakın projeyle başkanlığa geldiğini belirten Başkan Tutal, “Bunların içerisinde 3 tane büyük projemiz vardı. Bunlardan ilki Seyyid Harun’un etrafının açılması diğerleri ise, Kuğulu Vadisi Projesi ve Eski Garaj Projesi’ydi. Bu üç projede de belli bir mesafeye geldik. Diğer projeler Seydişehir standartlarında olan projelerdi ama bu 3 tanesi bir ilçenin hem ekonomik hem de coğrafi yapısını aşan projelerdi.” Dedi.

‘’KUĞULU VADİSİ PROJESİ İDDİALI PROJEMİZ’’
Hayata geçireceği projeler hakkında bilgi veren Başkan Tutal; “Seyyid Harun Projesi 64,5 milyonluk bir proje. Bu proje 3 etaplı bir proje. Etabın 1.kısmını bu dönem içinde tamamlayacağız. Büyükşehir Belediyemizle birlikte projemizi hayata geçirdik. Kuğulu Vadisi Projemiz iddialı projelerimizden. Bu proje yaklaşık 70 milyonu bulan bir proje. Bu projede KOP, DSİ ve Orman kanalıyla çalıştık ve proje Kalkınma Bakanlığı’nın resmi projeleri içine girdi.”

Kuğulu Projesiyle Seydişehir Konya’nın Abant’ı olacak diyen Tutal, “Bu proje içine 5 yıldızlı termal otel koyduk. Projesi hayata geçince Abant’ı aratmayacak. Bu proje Seydişehir’in değil Konya’nın projesi olacak. Seydişehir’de Konya’nın Abant’ı olacak. At çiftliği, olta balıkçılığı, su sporları, çeşitli spor kulüplerinin kamp yapabileceği alanlar olacak. Bu alanda seracılık yapılacak. Her üreticiye bu eko pazarın içinde bir mekân vereceğiz. Üreticilerimiz kendi ürünlerini getirip, burada pazarlamış olacaklar. Köylülerin ekonomik durumuna da katkı sağlamış olacağız. Eski Garaj projemizde şu anda hazır. Ufak pürüzlerimiz kaldı onları da yasal olarak çözeceğiz.” şeklinde konuştu.

‘’TERMAL SUDA CİDDİ ÇALIŞMALARIMIZ VAR’’

Seydişehir’de termal suyla ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını da vurgulayan Tutal;’’ sondaj çalışmalarımız var. Kuyularımız açılıyor. Allah’ın izniyle Seydişehir’de termal kaplıcalar konusunda gerekli çalışmalarımız devam ediyor. Projelerimizde dış kaynakları kullanmaya gayret ettik. 3’lü saç ayağı oluşturduk ve bunun meyvelerine de şu anda alıyoruz. Bakanlıklardan aldığımız desteklemelerle mahallelerimizde sentetik çim sahaları yaptık. Projelerde belli bir start aldık. Projelerin olgunlaştırılması ve yapımının tamamlanması noktasında çaba sarf ediyoruz. Seydişehir’in değişikliklere ihtiyacı vardı. Bu kalıp Seydişehir’e dar gelmeye başladı. Önümüzdeki günlerde Seydişehir’in daha iyi olacağına inanıyoruz. Sportif faaliyetlerde en önde gelen şehirdir. Öğrencilerimize yönelik çalışmalarımız var.  Seydişehir’de artık işler yoluna girdi” dedi.

Öğrencilere yönelik çalışmaları olduğunu belirten Başkan Tutal;’’Belli yerlerdeki binalarımızı öğrencilerimiz için etüt merkezi yapıyoruz. Sportif faaliyetlerde Seydişehir önde gelen bir ilçe. Voleybol, futbol, judo, karete’de turnuvalara katılıyoruz. Başarı elde ediyoruz. Sportif faaliyetlere ve gençlerimize önem veriyoruz. ‘’şeklinde konuştu.

Son Düzenlenme Cuma, 28 Ekim 2016 13:20