SEYDİŞEHİR ŞEHİDİNİ BAĞRINA BASTI

3Suriye'de yürütülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ militanlarının saldırısında şehit düşen 16 askerden Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde görevli  Astsubay Kıdemli Çavuş 24 yaşındaki Okan Altıparmak'ın cenazesi, Taraşçı Mahallesi'nde defnedildi.

Törene, Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,  Konya Emniyet Müdürü , Kaymakam Aydın Erdoğan, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, milletvekilleri, silah arkadaşları, asker ve polis, yakınları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Saldırıda Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde görev astsubay Okan Altıparmak'ın cenazesi de dün  akşam saatlerinde memleketi Konya'ya getirilerek oradan da karayolu ile Seydişehir'e getirildi.

Bugün morgdan alınan Altıparmak'ın cenazesi helallik alınmak için dedesi İsmail Altıparmak'ın evine getirildi. Burada helalliğin alınmasının ardından dualar eşliğinde dini ve askeri törenin yapılacağı mahalle meydanına uğurlandı.

''MERMİLERLE YIKAMADILAR, KALLEŞLİKLE YIKTILAR''
Şehit babası  emekli uzman çavuş Yaşar Altıparmak, oğlunun tabutunun başını gelip ağlayan yakınlarını uyarıp, ''Dik duracağız. Ağlamak yok. Biz bir ölür, bin diriliz.''dedi.
Oğlunun Türk bayrağını dalgalandırması için her şeyini verdiğini söyleyen baba Yaşar Altıparmak, ''11 aydır, 12 aydır çarpıştı, mermilerle karşı karşıya kaldı. Mermilerle yıkamadılar, kalleşlikle yıktılar. Bayrağın dalgalanması için her şeyini verdi. Ürktüler, korktular, kaçtılar senden. Oğlum 7 düvele karşı durdu. Kanın yerde kalmayacak oğlum.''dedi.
ŞEHİT OLURSA MEMLEKETİNE DEFNEDİLMEK İSTEMİŞ
Ailesi İstanbul Üsküdar'da yaşayan şehit Altıparmak'ın, yaklaşık 1 hafta önce telefonla görüştüğü babası Yaşar Altıparmak'a, ''Şehit olursam, beni doğdum topraklara, memleketine defnedin.''dediği öğrenildi.
''KAR TANELERİNİ MELEKLER İNDİRİYORMUŞ OĞLUM, FİDANIM''
Kar yağışı altında gerçekleşen tören sırasında oğlunun tabutuna sarılan anne Neriman Altıparmak, ''Her bir kar tanesini melekler yanına indiriyormuş oğlum, fidanım.  Kar taneleriyle melekler yanına geliyormuş. Her şehit ailesi gibi ben de seninle gurur duyuyorum annem. Hakkını helal et yavrum.''dedi.
Babaannesi Emine Altıparmak da,  torunu Okan Altıparmak'ın, şehit olmadan 3 gün önce telefonla aradığını belirterek, '' ‘Baba anne ne yapıyorsun?’ demişti. Ben de 'sobayı yaktım oturuyorum, yavrum’ dedim. Bize dua et demişti, bende sadece sana değil bütün vatanıma dua ediyorum dedim. Sonra dedesinin sesini duymak istedi ve dedesiyle konuştu.'' diye gözyaşlarını tutamadı.
İsmail, Onur, Nur ve Oktay isminde 4 kardeşi bulunan şehit Altıparmak'ın ikiz kardeşi Oktay Altıparmak'ın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda teğmen, diğer kardeşi İsmail Altıparmak'ın da milli boksör olduğu öğrenildi.

Son Düzenlenme Çarşamba, 28 Aralık 2016 16:21