BELEDİYE -HİZMET İŞ SENDİKASI İLE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALADI

IMG 0624Seydişehir  Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 41  işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Seydişehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 01.01.2017-31.12.2018  tarihleri arasını kapsayacak olan toplu iş sözleşmesi imza altına alındı.

Toplu iş sözleşmesine Seydişehir  Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Hizmet İş Sendikası Konya Şube Başkanı Vacit Sır, Hizmet İş Sendikası Konya Şube Sekreteri Hüseyin Keçeci ve Seydişehir Belediyesi işyeri temsilcisi Kenan Kaya katıldı.

Sözleşmeyi karşılıklı anlayış ile tamamladıklarını kaydeden Hizmet-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Vacit Sır; “Toplu iş görüşmemiz mutlu sona erdi. 01.01.2017  tarihinden geçerli olacak olan sözleşme imza altına alındı. 2 yıllık bir süreyi kapsıyor, işçilerin ücretlerinde iyileştirme yapıldı. Başkanımız Mehmet Tutal'a  işçilerimiz  adına teşekkür ediyorum" dedi.

Hizmet-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Vacit Sır ve Seydişehir Belediyesi işçi temsilcisi ile görüşme yaptıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal" çalışan arkadaşlarımıza bu güne kadar verilmemiş hakları biz kendilerine teslim etmiş olduk. Şuna inanıyoruz, biz daha önceden Sendika’dan gelmiş bir Belediye Başkanı olarak işçilerin hakkının, alın teri kurumadan verilmesinden yanayız. Göreve geldiğimden itibaren  işçilerimizin haklarını  vermeye çalışıyoruz. Hizmet-İş Sendikası ile toplu iş görüşmesinde her konuda anlaştık.Biz çalışanlarımızın üzerinden hizmet veriyoruz. O yüzden onların hak ettiği bu ücretleri  vermek istiyoruz. Ama bir taraftan da hizmet yapıyoruz ve hizmet yapmamız lazım. Ama emin olsunlar şartlarımızı en güzel şekilde zorlayıp onlara bu haklarını vermeye çalıştık. Herkese hayırlı olsun” diye konuştu.

Başkan Tutal, işçilerin istedikleri sosyal hakları  verdiklerini ifade ederek; karşılığında ise işçilerin hakkını vererek çalışmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Görüşmelerin sonunda Seydişehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında 41  işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imza altına alındı.

Son Düzenlenme Salı, 17 Ocak 2017 09:51