İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY 'U ANMA

17c7c60b e618 4f7b abc9 95ac53134d47Şehit Muhsin Kiremitçi Fen Lisesi,İstiklal Marşının Kabulü ve  Mehmet Akif Ersoy’u anma günü dolayısıyla bir  program düzenlendi.

Belediye düğün salonundaki programa Kaymakam Aydın Erdoğan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Garnizon Komutanı Ütgm. Fırat Ekinci, İlçe Jandarma Komutanı Ütgm. Burak Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, Emniyet Müdürü Kasım Özdemir , Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer, Sivil Toplum  Örgütü Başkanları,  Siyasi Parti   Temsilcileri , Şehit Muhsin Kiremitçi'nin babası Hüseyin Kiremitçi, Okul  Müdürleri,vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Şehit Muhsin Kiremitçi Fen Lisesi öğrencilerinin  hazırladığı İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programında konuşan Okul Müdürü Halil Öksüzoğlu,;"İstiklal Marşımız milli birliğimizi güçlendiren, ulusal duygularımızı coşturan, büyük vatan sevgimizi paylaştığımız ortak değerlerimizi , ortak ülkümüzü anlatan dizeleriyle Türkiye Cumhuriyetimizin en önemli simgelerindendir.   Mehmet Akif Ersoy’un ise edebiyatçı, şair, eğitimci, veteriner ve gazeteci olma özelliklerini yanı sıra aydın  bir din adamı kimliği ile bilimle imanı, madde ile manayı kişiliğinde özdeşleştirmiş tarihimizin önemli şahsiyetlerindendir"dedi.

Şehit Muhsin Kiremitçi Fen Lisesi   öğrencileri tarafından  İstiklal Marşı’na giden süreci anlatan Kuvayi Milliye Destanı ve ardından da büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlatan oratoryo sergilendi. Şiirlerin okunmasının ardından program sona erdi.