SEYDİŞEHİR BELEDİYESİNDEN ENGELLİ VATANDAŞA AKÜLÜ ARABA

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİNDEN ENGELLİ VATANDAŞA AKÜLÜ ARABA 2Seydişehir Belediyesi uzun yıllardır tekerlekli sandalyeye mahkum olan Selma Kasap'a  akülü araba hediye etti.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve eşi Melek Tutal, engelli Selma Kasap'ı Ulukapı Mahallesi'ndeki evinde ziyaret ederek, Seydişehir Belediyesi tarafından alınan akülü arabayı teslim etti.

Geçirdiği rahatsızlık sebebiyle uzun yıllardır tekerlekli sandalye kullandığını kaydeden Kasap" kullandığım akülü aracım vardı fakat arızalandığı için yaptıramıyordum. Başka birinin yardımıyla hareket edebiliyordum.Birilerinin  yardımı olmadan bir yere gidemiyordum. Önce akülü aracım varken her yere rahat gidebiliyordum.Arızalanınca  evde mahsur kaldım. Başkanımızdan bu konuda yardım istedik. Başkanımızın bu konudaki duyarlığından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

İnsanoğlunun çeşitli nedenlerden dolayı gerek doğuştan, gerek daha sonra sağlık problemleriyle bazı zorluklarla karşılaştığını belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal;" Engelli olan kardeşlerimize sabırlar diliyoruz. Bir saat sonra, bir gün sonra bizlerinde engelli olabileceğini düşünerek hareket etmek ve onlara o şekilde davranmak mecburiyetindeyiz. Son dönemlerde gerek toplumun, gerek hükümetin, gerekse dernekler ve sivil toplum kuruluşlarının engellilere bakış açısı ciddi anlamda değişti. Artık engelli kardeşlerimiz de toplumda yer buldu. Bizler gibi toplumda hayatlarını rahat bir şekilde devam ettirebiliyorlar. Belediye olarak bizlerin üzerine düşen görevleri var. Biz de bunları yerine getirmeye çalışıyoruz. Biz hizmet verdiğimiz mahallelerde engelli olan kardeşlerimize rahat gidip, gelebilmeleri ve yaşamlarını o bölgede daha sağlıklı sürdürebilmeleri için gerekli kolaylığı yapıyoruz.Selma  kardeşimizin bizden bir akülü araba talebi oldu bizde kendisine hediye ettik. Umarım akülü aracımız Selma kardeşimizin ve  ailesinin hayatını kolaylaştırır. Güle güle kullanmasını diliyorum." diye konuştu.

Son Düzenlenme Pazar, 14 May 2017 07:57