SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ KUĞULU GÖLETLERİNDE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPIYOR

1Seydişehir Belediyesi'nin  havası, suyu, doğal güzellikleri ile insana huzur veren bir dinlenme  yeri olan Torosların etekleri Kuğulu Park'ta bulunan mevcut göletlerde temizlik çalışması başlattı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kuğuluda yapılan gölet temizleme çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Tutal, Seydişehir Belediyesinin çevre temizliği duyarlılığı ile ilgili olarak çalışmalarını aralıksız olarak   sürdürdüğünü,  çalışmalar kapsamında Kuğulu Mesire Alanındaki göletlerde  dip taraması yaparak temizleme  çalışmalarına  devam ettiğini kaydetti.

Gökböget ve Büyük gölette başlatılan temizleme çalışmaları kapsamında yosun, ot ve çöp temizleme çalışmaları tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Mehmet Tutal, çalışmalarda çevre  temizliğinin ve su kalitesinin artırılmasının planlandığını söyledi.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte göletteki su seviyesinin azalması ve göletteki otların büyümesi üzerine böyle bir çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Tutal; "Yapılan bu çalışma ile gölette oluşan yosun ve otların aşırı büyümesi ile meydana gelen görüntü kirliğini ortadan kaldırmış olacağız. Ayrıca yapılan gölet temizleme çalışmamız ile suyun kalitesi yükseltilmiş olacak. Ayrıca Seydişehir Belediyesi çevre sağlığı  konusunda son derece önemli olan bu çalışma ile  burada yaşayan canlılar için mevcut  yaşam normlarının korunmasını da hedefliyor'' şeklinde konuştu.