SUĞLA ATIK SU ARITMA TESİSİ HİZMETE AÇILDI

S 3Yalıhüyük , Ahırlı ilçeleri ile Akkise ve Ortakaraören Mahallerine hizmet verecek olan Suğla Atık Su Arıtma Tesisinin açılışı yapıldı.

Suğla Atık Su Arıtma Tesisi açılışını  Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ahırlı Belediye Başkanı İsa AkgülYalıhüyük Belediye Başkanı Hasan KoçerBozkır Belediye Başkanı İbrahim Gün,  Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve katılımcılarla birlikte gerçekleştirdi.

Son teknoloji ekipmanların kullandığı 10 Bin kişiye hizmet verecek olan Atık Su Arıtma Tesisinde atık suların  çevreye zarar vermeyeceği şekilde arıtılacağı kaydedildi.

Yalıhüyük ve Ahırlı ilçe merkezleri ile Akkise ve Ortakaraören mahallelerine hizmet verecek Suğla Atık Su Arıtma Tesisinin bölgeye büyük bir kazanım olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "Suğla arazisi üzerinde bulunan 4 Milyon TL ye mal olan tesis bölge halkımıza hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Altyapı yatırımlarının genelde görülmeyen ama çok önemli yatırımlar olduğunu kaydeden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek;"  3 yıllık süre içerisinde ilçelerimize yol yatırımları hariç; kanalizasyon, su, su şebekesi, su kuyusu ve depolarının açılması gibi altyapı ihalelerine 1 milyar liralık bütçe ayırdık. 2014'te koyduğumuz hedefe adım adım yaklaşıyoruz. Kanalizasyon şebekesi yapmak yetmiyor. Aynı zamanda arıtma tesisi de gerekiyor. Mobil arıtma, biyolojik arıtma ve yer yer de güçlü arıtma sistemleri kuracağımız yerleşim yerlerimiz olacak" şeklinde konuştu.

Başkan Akyürek ayrıca, Suğla Atıksu Arıtma Tesisinde son teknoloji ekipmanların kullanılacağını, azot ve fosfor giderimi yapılan ileri biyolojik arıtma ile atık suların çevreye zarar vermeyecek şekilde arıtılacağını kaydetti.