BAŞKAN TUTAL, ‘DERE ISLAH ÇALIŞMALARI HIZLA DEVAM EDİYOR’

DSC 0435Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ortakaraören Mahallesinde başlanılan taşkın koruma ve dere ıslah çalışmalarına incelemelerde bulundu.

Seydişehir’e bağlı Ortakaraören, Taraşçı ve Bostandere  Mahallesinde devam eden  taşkın koruma ve dere ıslahı projesi çalışmalarını yerinde inceleyerek TİKA Mühendislik Koordinatörü Özgür Çoşkun’dan bilgi aldı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü ile yaptığı yazışmalar sonucu, ihaleleri yapılan Ortakaraören ve Taraşçı mahallerinde taşkın koruma ve dere ıslah çalışmalarına başlanırken, Bostandere Mahallesi dere ıslah çalışmalarının ihale aşamasında olduğunu bildirildi.

DSİ 4. Bölge   Müdürlüğü tarafından  ihalesi yapılan  Ortakaraören Malkaya, Derindere, Kurudere, Ana kanal’da yapımı devam eden dere Islah çalışmaları hakkında  yüklenici firma TİKA Mühendislik  Koordinatörü Özgür Çoşkun Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a bilgi verdi.

Taraşçı, Ortakaören ve Bostandere  Mahallerinde yaşanan, sel taşkınları nedeniyle DSİ 4. Bölge Müdürlüğü ile gerekli yazışmalarının yapılarak çalışmalara başlanıldığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;’’ Oratakaraören mahallesi Malkaya , Derindere, Kurudere, Anakanal’da toplamda 3 bin 680 metrelik derede, proje kapsamında  50 bin metreküp taş duvar yapılarak  maliyeti  4 milyon 750 bin liradır. Çalışma ihale tarihinden itibaren 210 iş günü içerisinde tamamlanacak  olup, Taraşçı mahallemizde bulunan Yanık Harman Deresinde ise çalışmalar  350 iş gününde tamamlanıp maliyeti 1 milyon 467 bin liradır. Kanallarımız çift taraflı taş duvar örülerek, duvar kanalları etrafı demir korkuluklarla çevrilecektir. Ortakaraören mahallesinde bulunan Derindere 2, Kurudere 2 olmak üzere 4 yeni menfez kullanılacaktır. ’’dedi.

Yağışların bol olduğu zamanlarda vatandaşların mağdur olması için  Seydişehir Belediyesi olarak gerekli önlemlerin alınması için gerekli yazışmaları yaparak dere ıslah çalışmalarına hız verdiklerini kaydeden Başkan Tutal;’’ Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü ile yaptığımız yazışmalarda Taraşçı, Bostandere ve Ortakaraören Mahallerinde hayata geçirilen taşkın koruma Projesinde bizlere destek olan Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcımız Harun Tüfekçi’ye teşekkür ediyorum’’dedi.

Son Düzenlenme Perşembe, 06 Ekim 2016 16:12