KUĞULU PARK GÖLETLERİ TEMİZLENİYOR

DSC 0050Kuğulu Park'taki göletlerde bulunan yosunlar temizleniyor

Gökböget ile Büyük gölette başlatılan temizleme çalışmaları kapsamında yosun ,ot ve çöp temizleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Seydişehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalarda çevre temizliğinin ve su kalitesinin artırılmasının planlandığı belirtildi.

Göldeki su seviyesinin azalması ve göletteki otların büyümesi üzerine böyle bir çalışma yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;"yapılan bu çalışma ile gölette oluşan yosun ve otların aşırı büyümesi ile meydana gelen görüntü kirliğini ortadan kaldırmış olacağız. Ayrıca yapılan gölet temizleme çalışmamız ile suyun kalitesi yükseltilmiş olacak'' şeklinde konuştu.

Belediye tarafından kiralanan amfibik, sulak alan araştırma ve temizleme aracının yaptığı çalışmanın 15 gün süreceği, çalışmalarda göletlerden çıkarılan yosunların da kurutulduktan sonra toprakla karıştırılıp gübre olarak değerlendirileceği kaydedildi.

Son Düzenlenme Salı, 13 Aralık 2016 10:41