ESNAFLARDAN ATIK PİL TOPLAMA KAMPANYASINA DESTEK

16729191 765298070290771 4867908587385206707 nSeydişehir Belediyesi tarafından, esnaflardan gelen talepler doğrultusunda atık pil toplama kutuları dağıtıldı.

Cep telefonu, Televizyon ve Bilgisayar tamiratı yapan esnaflardan gelen taleplere kayıtsız kalmayan Belediye yetkilileri atık pil toplama kutularını  Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile  işyerlerine teslim etti.

Atık pillerin ayrı toplanması, taşınması, depolanması ve bertaraf edilmesi hakkındaki yönetmelik  gereği, Seydişehir Belediyesi tarafından hazırlatılan kutuların dağıtımının yapıldığı ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;” Çevreye en büyük zararı veren atıklardan biri de pillerdir.  Çevreye attığımız birçok atıkta zehir bulunuyor. Günlük hayatımızda, evlerde, işyerlerinde, sanayide önemli miktarda pil kullanılmaktadır. Piller, elektronik cihazlarda, saatlerde, kameralarda, hesap makinelerinde, işitme aletlerinde, kablosuz telefonlarda, oyuncaklarda v.b. yerlerde geniş bir kullanım alanı bulmakta. Bu da sağlığımızda geri dönüşü olmayan izler bırakıyor. Esnaflarımızın atık pillerin toplanması konusunda göstermiş olduğu duyarlılığa teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Tutal, dağıtılan atık pil toplama kutularının dolduğu zaman Seydişehir Belediyesi ekipleri tarafından alınarak bertaraf merkezine gönderileceğini, proje kapsamında atık pil kutusu dağıtımlarının devam edeceği belirtildi.

Son Düzenlenme Pazartesi, 20 Şubat 2017 12:05