JEO TERMAL KUYU ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

IMG 6914Seydişehir Belediyesinin , seracılık ve kaplıca turizminde değerlendirilmek üzere açtığı  jeo termal 2. kuyu'nun  çalışmalarını tamamladı.

Başkan Tutal, Ketirağılları bölgesinde açılan ve 700 metre derinliğinde ki kuyuda  43 derece sıcaklığında , saniyede ise  40 litrelik su kapasitesi  elde ettiklerini kaydetti.

Seydişehir’in jeotermal kaynak açısından son derece büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydeden Başkan Tutal, Kavak mahallesi ve Seydişehir'de 2000 yılından bu yana devam eden Jeo termal serüvenin İnşallah hayırlısı ile sonuna geldik.

Arama yaptıkları bölgenin ruhsatının Seydişehir Belediyesine ait olduğunu kaydeden Başkana Tutal;" daha önceleri bu bölgede bir kaç kuyu açılmıştı. Şu an ikinci kuyuyu  açtık. 700 metre derinliğe indiğimiz bu kuyuda şu anda 43 derece sıcaklık, saniyede 40 litre akan bir su  bulduk. Kuyu çalışmasını gerçekleştirdiğimiz bölgemizin karşısında bulunan bölgede 315 bin metrekarelik bir alanı satın almak suretiyle  Belediyemize  kazandırdık. Bölgeyi yatırımlara  hazırladık inşallah. Sadece Seydişehir'in değil, Konya'nın hizmetine termal seracılık ve termal otelcilik olarak bu bölgeyi açmış olacağız.İlçemize , memleketimize özellikle Konya'mıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum" dedi.