SEYDİŞEHİR'DE ŞÖLEN BAŞLIYOR

S01-06 Ağustos tarihleri arasında Kuğulu Park'ta başlayacak  Seydişehir Kalkınma şölenine Başkan Tutal tüm hemşehrilerini davet etti.

Seydişehir Belediyesi yerel kültürü gelecek nesillere aktarmak ve tanıtmak  amacıyla 1-6 Ağustos tarihleri arasında  Kuğulu mesire alanında Kalkınma Şöleni  düzenliyor.Şölen boyunca Seydişehir'in kültürünü her  yönüyle tanıtacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;" Şölenimiz yarın itibari ile başlıyor. Seydişehirli hemşehrilerimizi ve misafirlerimizi  birbirinden değerleri sanatçılarımızla buluşturacağız" dedi.

Düzenledikleri Kalkınma Şöleni'nin  ile unutulmaya yüz tutmuş gelenekleri yeniden yaşatmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Tutal ;" Seydişehir'in bölgede ve  ülkemizde  tanıtılmasını hedefleyen bir organizasyon düzenledik.Seydişehir  İlk kez böyle büyük bir şölene ev sahipliği yapacak.1-6 Ağustos tarihlerinde düzenleyeceğimiz Kalkınma şöleni ile ilçenin doğal, tarihi ve kültürel varlıklarını ayrıca doğal güzelliklerini ve özelliklerini tanıtmayı amaçlıyoruz. Aynı zamanda ilçenin ekonomisine de katkı sağlayacak olan  şölen , birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirerek sosyal yaşamı hareketlendirecektir.

Yarın başlayacak ve 6 gün devam edecek şölenimizde   spor müsabakaları, yarışmalar, animasyon gösterileri, folklor gösterileri ve sevilen sanatçıların konserleri yer alıyor.  Bu yıl ata sporumuz yağlı güreş karşılaşmalarında Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin Başpehlivanları  efsane isimlerinden Mehmet Yeşil Yeşil, Recep Kara , Nuri Zengin, İsmail Güzel ,Nuri Zengin, Hamza Köseoğlu, Serhat Balcı, Salih Erinç, Abdullah Güngör, Nedim Gürel, Ünal Karaman, İsmail Erkal, Emre Erkal, Hüseyin Şahinal ayrıca Başaltı boyunda Mustafa Seçim, Osman Aslan, İlhan Kırmızıkan, Abdullah Açıkgöz ve daha bir çok pehlivanlarımız güreş yapacaklardır.

Doğal güzellikleri ile Kuğulu Park’ta gerçekleştireceğimiz Kalkınma Şölenimize  Seydişehirli hemşehrilerimi, çevre ilçelerimizi ve Seydişehir’i görmek isteyen, özlem duyan herkesi davet ediyorum” dedi.

TRT Sanatçısı Hakan Yılmaz'ın sunumları ile her gün birbirinden farklı yarışmaların yer alacağını kaydeden Başkan Tutal; "Suğla havzasında  Kumluca ve Kuran, Gökhüyük mahallelerimizde yetiştirilen karpuzlarımızın damak tadı , Yaylacık, Dikilitaş ve Ketenli mahallelerimizde yetiştirilen aromatik kokulu yerli çileğimizin tanıtımı ve 700 yıllık tarihi geçmişe sahip olan Seydişehir leblebisinin her gün mis gibi sıcak kavrulmuş kokusu ile çilek yarışmaları, karpuz yarışmalarının  yer aldığı şölenimizde , çeşitli ilden  gelerek yerel ürünlerinin sergilendiği  satış bölümleri ile panayır havasında bir şölen olacak.

Vatandaşlarımızın şölen alanına ulaşımları noktasında ise Seydişehir Belediyemiz tarafından her gün Saat: 11.00-13.00-15.00-17.00.18.00-19.00-22.00 saatlerinde Seydişehir Belediyesi önünden , Hükümet Konağı Önünden ve Eski Garaj Bölgesinden ücretsiz otobüslerimiz kaldırılacak, Şölen alanımızdan ise geri dönüş için 23.30 hareket saati olacaktır" dedi.

ŞÖLEN PROGRAMIMIZ

1 AGUSTOS  SALI

19:00 MORTON MÜZİK GURUBU KONSERİ

20.00 MEHTERAN/KONYA BB MEHTERANI