SEYDİŞEHİR’DE RAMAZAN ETKİNLİKLERİ BAYRAM BÜYÜKORUÇ KONSERİ İLE BAŞLADI

webDSC 0565Seydişehir Belediyesi'nin düzenlediği ramazan ayı kültürel etkinlikleri tasavvuf musikisi sanatçısı Bayram Büyükoruç konseri ile başladı.

Tasavvuf Müziğinin birbirinden güzel ilahilerini Seydişehirlilerle paylaşan Bayram Büyükoruç eserlerini dinleyicileri kendinden geçirdi.

Belediye kent meydanında düzenlenen tasavvuf müziği konserine Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Belediyesi birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde iki kişinin bir araya gelemediğini, gözlerin gülemediğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, kan akıtılan zamanların yaşandığını kaydetti.

Ülkenin güzelliklerde dolu olduğunu, güzelliklere güzellik katan değerleri olduğunu vurgulayan Başkan Tutal,;’ bu güzelliklerden biri mübarek Ramazan ayı.Rahmetin , birliğin, kardeşliğin, paylaşmanın ve sonundada bağışlanmanın bir arada bulunduğu içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin barındırdığı bir ay. Ne kadar şükretsek azdır’’dedi.

Sağlık açısından tutulan Oruç’un faydaları, iftar anlarındaki bekleyişlere dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Tutal,;’komşuların, dostların ,akrabaların beraber gülerek iftar açmaları, topluca teravih namazı kılmaları ve bu tür Ramazan etkinliklerinde beldelerin, ilçelerin, illerin insanlarınınıb biraraya gelip kaynaşabilmeleri   gerçekten güzel minetler. Bundan dolayı ne kadar şükretsek azdır. Ramazan ayınızın ilçemize ülkemize ve İslam Coğrafyasına hayırlar getirmesinin, oynanan oyunların bozulmasına vesile olmasını, birlik, beraberlik, kardeşlik duygularımızın pekiştirmesini Yüce Mevlam’dan niyaz ediyorum’şeklinde konuştu.

Etkinliklerde Hacıvat ile Karagöz,  ve çeşitli oyunlar yer alırken programa katılanlara Seydişehir Belediyesi tarafından dondurma ikram edildi.

Son Düzenlenme Cumartesi, 11 Haziran 2016 15:27

EN GÜZEL İNSAN