BAŞKAN TUTAL;” İNSANIN HAYATINDA İDEALLERİ VE İNANCININ OLMASI GEREKİYOR”

18485677 814325838721327 1867020334463756531 nSeydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu mezuniyet törenine katıldı.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu mezuniyet törenine Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, N.E.Ü Rektör Yardımcısı Prof .Dr Tahir Yüksek ve diğer protokol üyeleri  , öğrenci velileri ve mezun olan öğrenciler katıldı.

Seydişehir’in gerek eğitim, gerek kültür , gerekse sosyal yaşantısı ve turizm konusunda bir çok ilçe ve ilin önünde olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, eğitim , öğretim için gelen  gençlere  iyi bir ev sahipliği yapıldığını ve hoş bir seda bıraklıdığı kanaatinde olduğunu kaydetti.

Zamanın çok hızlı geçtiğini kaydeden Başkan Tutal;” baktığımız zaman bizde aynı sıralardan geçmişiz. Daha dün gibiydi. Öğrencilik bitti, zamanı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor.Özellikle sizlere yani bizlerin  bu memleketi emenet edeceği siz gençlere çok iş düşüyor. Hepimize çok iş düşüyor. Çalışmamız , gayret etmemiz gerekiyor.Bunun  yoluda siz mühendislerden geçiyor.Terörde biz birilerine diz çöktürür noktaya gelmiş isek , insansız hava araçlarını üreten ilk dört ülkeden birisi olmuş isek , bu sizin gibi mühendislerin özelliklede genç mühendis kardeşlerimizin, arkadaşlarımızın yoğun çalışmasından ve  gayretinden dolayıdır.

BAŞKAN TUTAL;” İNSANIN HAYATINDA İDEALLERİ, İNANCININ OLMASI GEREKİYOR”

İnsanın yaşamı boyunca çeşitli sınavlardan geçtiğini ifade eden Başkan Tutal;” insanın hayatında ideallerinin olması, inancının olması gerek. Değilse her hangi bir alanda imanı, inancı olmayan bir insanın freni boşalmış bir kamyondan farkı kalmayacaktır. Bizim kendi milli değerlerimize, sahip olmamız o yolda hızla ilerlememiz gerekiyor.Sizlerinde aranan adam olmak için  yoğun çalışarak ,  kendini yetiştirmesi gerekiyor.  Bu noktada gerek bizler, gerek sizlere ciddi manada ödevler , görevler düşüyor. Bundan dolayı sizlere güvencimiz sonsuz, ancak üretme , birikim ve  özellikle eğitim noktasında kendimizi çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle sizlere bundan sonraki yani asıl hayatta iş,eş, aş ve sosyal hayatınızda başarı, mutluluklar diliyorum. Allah’a emanet olun, yolunuz bahtınız açık olsun”şeklinde konuştu.

Seydişehir Kaykakamı Aydın Erdoğan ise üniversite  eğitimin ardından mezun öğrenciler için yeni bir dönem ve sürecin başladığına vurgu yaparak, "Size tavsiyemiz; bundan sonra da çok ciddi bir şekilde çalışmanız ve gayret etmenizdir. Size yeni hayatınızda başarılar diliyorum" diye konuştu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof Dr. Hüseyin Arıkan, öğrencileri mezun etmenin mutluluğunu yaşadıkları kaydederek,  mezun öğrencilerinin başarılı ve sağlıklı olmaları dileğinde bulundu.

Konuşmaların ardından, mezuniyet törenine katılan protokol öğrencilere temsili diplomalarını verdi. Öğrenciler mezun olmanın sevincini aileleriyle birlikte yaşadı.Tören sonunda davetlilere geleneksel mezuniyet yemeği  ikram edildi

EN GÜZEL İNSAN