Taraşçı Göleti Seyir Tepesi ProjesiBAKAN YARDIMCISI TÜFEKÇİ, GÖLET VE SUĞLA CAZİBE SULAMA BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Orman ve Su İşleri Bakan yardımcısı Harun Tüfekçi, Bakanlığı ile ilgili yatırım çalışmalarında inceleme yapmak için Seydişehir’de Belediye Başkanı Mehmet Tutal ile bir araya gelerek incelemelerde bulundu.

Gökçehüyük Barajı, Seydişehir Suğla cazibe sulama inşaatında incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Tüfekçi, yatırımları yerinde görmek için  Seydişehir’e beraberindeki heyetle geldiğini kaydetti.

Bakan Yardımcısının ziyaretinde Kaymakam Regaip Ahmet Özyiğit, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun, DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar, Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Yılmaz Kocaman, Meteoroloji Bölge Müdürü ve Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer eşlik etti.

GÖKÇEHÜYÜK MAHALLESİNE ‘MESİRE ALANI VE SEYİR KULESİ’

Gökçehüyük Mahallesi’nde bulunan gölet alanında yapılan incelemelerin ardından Bakan Yardımcısı Tüfekçi, mahallede bulunan gölete çok kapsamlı mesire alanı ve seyir tepesi yapılacağının müjdesini verdi.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekçi, Seydişehir Suğla cazibe sulaması inşaatı incelemelerinde Mayıs Ayında bitecek Suğla arazisi cazibe sulama ve diğer bakanlığına ait yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

İnşaat şantiyesinde DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun, DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar ve Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey ile birlikte Seydişehir Suğla Cazibe sulaması hakkında brifing aldı.

Bakan yardımcısı Tüfekçi konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Geçici kabulü yapılarak Mayıs Ayında Suğla arazisinin tamamı sulamaya açılacak. 140 milyon liraya mâl olan Seydişehir Cazibe Sulaması ve Suğla Cazibe Sulaması  proje tamamlandıktan sonra 170 bin dekar arazi sulanabilir hale gelecek.” dedi.

Seydişehir’in su probleminin de olmayacağını belirten Tüfekçi; “Eskiden Beyşehir’den, BSA Kanalında yazları su olmazdı. Şimdi Elhamdülillah Gembos’tan aktarılan su ile Beyşehir Gölü’nün su problemi çözüldü. Sizde şahit oluyorsunuz BSA kanalında yaz-kış su eksik olmuyor. Artık bu kanallarda devamlı su olacak.” şeklinde konuştu.

Taraşçı Göleti Seyir Tepesi Projesi

530IMG 1367