MUAY THAİ MİNİK YILDIZ AVRUPA KUPASI 2 .Sİ SEYDİŞEHİR'DEN

IMG 6647Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kazakistan'da gerçekleştirilen Minik Yıldızlar Avrupa kupasında 2 .ci olan Efe Buğra Yıldız'ı makamında kabul etti.

Seydişehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesinde mücadele veren Mahmut Esat Ortaokulu 7 sınıf  öğrencisi Efe Buğra Yıldız, 67 + plus gurubunda yaptığı maçta  Avrupa 2 .cisi olarak gümüş madalya kazandı.

Başkan Tutal , Yıldız'ı altınla ödüllendirdi.

Muay Thai sporcusu Yıldız 'ın Kazakistan Çimkent 'te yaptığı mücadelede Konya ve Seydişehir adına güzel bir başarı elde ettiğini kaydeden Başkan Tutal;" Seydişehir'de son yıllarda sporcularımız çok güzel başarılar elde ediyor. Seydişehir'de voleybol, futbol, karate, tekvando , karate vs. gibi branşlarda  bine yakın lisanslı sporcumuz var. Biz Seydişehir Belediyesine geldiğimiz dönemde spor kulübünde 67 lisanslı sporcu bulunuyordu. Bunun yanında yaz spor okullarına gelen bir o kadarıda  öğrencimiz oluyor. Judo, tekvando ve karate'de düzenli bir çalışma başladı" dedi.

Seydişehir'de spor yapmak isteyen gençlerin her alanda spor yapabileceklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;"spor yapmak isteyen gençlerimiz Seydişehir'de hangi alanda spor yapmak istiyorsa o alanda spor yapabilecekleri ortam var.Amacımız gençlerin kahve köşelerinde, bilardo salonlarında, internet kafelerde gereksiz ve lüzumsuz işlerle uğraşmadan hem fiziksel , hem de ruhi gelişimlerini rahat bir şekilde sağlamak. Ciddi manada sporla ilgilenen öğrencilerimizin diğer derslerinde başarılı olduklarını  gözlemliyorum. Ben ilçemize 2.cilikle dönen sporcumuz Efe Buğra Yıldız'a teşekkür ediyor, başarıların devamını diliyorum" dedi.

Muay Thai Antrenörü Serkan Yıldız , 'sporcumuzun katıldığı müsabakalarda destek ve yardımlarını esirgemeyen  Belediye Başkanımız Mehmet Tutal'a teşekkür ediyorum" dedi.