SEYDİŞEHİRLİ ÖĞRENCİLERE SPORTİF YETENEK TARAMASI

1 27Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında 2019-2020 Yılı Eğitim ve Öğretim Döneminde Seydişehir'de 919  öğrenci yetenek taramasından geçti.
Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen tarama çalışmalarına Belediye Başkanı Mehmet Tutal'da katılarak Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Soner Balcı'dan bilgi aldı.

Seydişehir'de eğitim-öğretim İlkokul 3. Sınıfa giden öğrenciler uzman antrenör ve teknik personel tarafından testlere tabi tutuluyor.

Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme çalışmasına katılarak bilgi alan Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "sportif dallarda Seydişehir'de öğrencilerimizin başarıları  küçümsenemeyecek kadar iyi. Seydişehir Belediyesi olarak spor kulübümüzde öğrencilerimize imkanlarımız ölçüsünde sportif  aktivite ve sporun tabana yayılması, öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi, beden eğitimi ve spor alanında nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi için çaba sarf ediyoruz.Yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi ve erken yaşta spora başlaması noktasında yapılan bu çalışmayla öğrencilerimizin başarıları ve performansları görülecek. Böylelikle hangi spora yetenekli oldukları belirlenecek. Ben projeyi hayata geçiren Milli Eğitim Bakanlığımız ve  Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yetenek taramasında öğrencilerin, temel hareket kavramları, yer değiştirme hareketleri, dengeleme hareketleri, nesne kontrolü gerektiren hareketler, birleştirilmiş hareketlerin yer aldığı temel hareket bilgileri, hücum oyunları, file ve raket oyunları, vurma ve yakalama oyunları, temel hareket becerileri, yer değiştirme hareketleri gibi konularda teste tabi tutuldular.

kaymakamlikmilliegitimkomekhastanekonyabb

İçeriklerde Ara