KGTÜ ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN SEYDİŞEHİR’E ZİYARET

1 1Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Arslan ve  beraberindeki öğretim üyeleri ile birlikte Belediye Başaknı Mehmet Tut al'ı makamında ziyaret etti.

Dekan Arslan'ın Belediye Başkanı Tutal'ı ziyaretine Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Menşure Özgüven, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Durmuş Tayyar Şen, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenol Zafer Erdoğan ve Yrd. Doç. Dr. Ümit Barış Kutman katıldı.

Prof. Dr. Ahmet Arslan ve beraberindekiler termal su bölgeleri ve Suğla tarım arazilerini  gezerek incelemelerde bulundular.

Seydişehir'de  katıldığı   bir toplantıda güneş enerjisi ve termal su ile tasarlanan meyve kurutma tesislerinin ilçeye kurulabileceğini ifade ettiklerini bu konu ile ilgili çalışmaları yürüteceklerini kaydeden  Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ahmet Arslan , farklı alanlarda Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ile Seydişehir Belediyesinin birlikte çalışmalar yapabileceğini kaydetti.

Kendisine yapılan ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Tutal;'' belediye ve üniversite ile ciddi bir çalışma yapılabilir. Böyle bir ziyaret bizleri de ziyadesiyle memnun etti. Tarım konusunda çalışmaların yanı sıra akıllı şehirler konusunda da çalışma yapabiliriz.” dedi.

Heyet daha sonra Sey Termal’a ait Termal Su Bölgesi ,Suğla arazisi ve Kuğulu parkı gezerek ilçeden ayrıldı.

Son Düzenlenme Cuma, 11 Kasım 2016 11:08