BAŞKAN TAHİR AKYÜREK SEYDİŞEHİR’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU

17264279 776341562519755 8294881632329788832 nKonya Büyükşehir Belediye Başkanı  Tahir Akyürek, ilçe buluşmaları kapsamında Seydişehir ‘de  Büyükşehir yatırımlarını inceleyerek vatandaşlarla buluştu.

Belediye Düğün Salonunda Muhtarlar ve Sivil Toplum Örgütleri başkanlarının katılımı ile başlayan program bir dizi açılış ve kırsal mahalle ziyaretleri ile devam etti.

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Harun Tüfekci, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve Daire Başkanları, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Konurer ,  Mahalle Muhtarları ve vatandaşların katıldığı program, 15 Temmuz'u anlatan klip ve ilçeye yapılan Büyükşehir yatırımlarını anlatan tanıtım filmi ile başladı.

Seçimden önce verilen vaatlerin  büyük bir kısmının tamamlandığını ,  bazılarının devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;”Seyit Harun kentsel dönüşüm projesi ve Kuğulu park projesinin çalışmalarına hızla devam ediliyor. İlçenin içme suyu olan Çal tepesinde alınan su  termal bölgesinde olduğu için suyun yapısında sıkıntı var.Kireç oranı yüksek. Çevre mahallelerden ilçe merkezine içme suyu getirilmesi için büyükşehir belediyesinden taleplerimiz oldu”dedi.

Seçimlerde önce iktidar, büyükşehir ve ilçe belediyesi olarak   üçü bir şekilde güzel hizmetler vereceğimizi belirtmiştik diyen başkan Tutal;” Elhamdulillah şu anda ilçemize 62 milyonluk yatırım kazandırdık. Büyükşehir Belediyemizle  hiçbir ayrım yapmadan beraberce çalıştık ve hiç bir sıkıntımız olmadı.Bundan dolayı ben Sayın Başkanım Tahir Akyürek Beye ve ekibine teşekkür ediyorum. Genel olarak ilçemizin büyük çapta bir sıkıntısı yok. Çalışmalarımız devam ediyor.

"Seyit Harun Bölgesi  Seydişehir'in prestiji olacak"

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı  Tahir Akyürek, ilçelerde yaptıkları yatırımlarla kısa vadeli hedefleri gerçekleştirerek belli bir standarda ulaştıklarını söyledi. Başkan Akyürek, "Kısa ve orta vadeli hedeflerimizle merkezdeki ve taşradaki tüm yerleşim birimlerinin aynı standarda kavuşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Diğer hizmetlerin yanında  Seydişehir'in sembol yatırımı bana göre Seyit Harun Veli Türbesi bölgesidir. Bu ilçeyi kuran Seyit Harun Veli hazretleridir. Onun torunları olmamız hasebiyle üzerimizde büyük sorumluluklar var. Seyit Harun Veli Türbesi çevresinde bir hat belirledik. 15 milyon liralık bir harcamayla  Alaaddin Tepesi ve  Mevlana Türbesi çevresi model alınarak benzer bir düzenleme gerçekleştirerek  Seydişehir ilçemizin sembol mekanı yapacağız. Öte yandan piknik ve mesire alanı oluşturulması için de çalışmalarımız olacak. Seydişehirimizi daha da kalkındıracağız" diye konuştu.

"İmzalar azalacak, hizmetler artacak"

16 Nisan tarihinin  Türkiye'ye düşmanlık eden ülke ve illegal yapılara korku verdiğini belirten Başkan Akyürek, "Gezi olayları sırasında insanların can ve mal güvenliğini tehdit edenler bize neyi dayatıyorlardı hatırlıyor musunuz? Ülkemize düşman bazı  Avrupa ülkelerinin isteği doğrultusunda nükleer santralden vazgeçin, köprü yapmaktan vazgeçin,  Marmaray'ı durdurun, dünyanın en büyük havaalanını yapmayın dediler. Bunu başaramadılar. Ardından emniyet ve yargı darbelerini denediler. Son olarak da biliyorsunuz 15 Temmuz darbesine yeltendiler.  Türkiye'yi fetret döneminden çıkaran  AK Parti'ye düşmanlıklarından  Türkiye'nin tarihteki şanlı yerini almasını istemeyenler, her türlü oyuna başvuruyorlar. Onlar evet çıkmasından çok korkuyorlar. Cumhurbaşkanımız yeni sistemle bürokrasiyi

ortadan kaldırmak istiyor. Kamu hizmetleri en az iki kat daha hızlanacak. İmzalar azalacak, hizmetler artacak.  Türkiye'nin yeniden yükseliş dönemine giriyoruz. Tüm bu güzelliklerin yaşanmasını istemeyenler ise korkularıyla yüzleşecekler" dedi.

"Büyükşehir Yasası Cumhurbaşkanlığı Sisteminin teminatı niteliğinde"

Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı  Harun Tüfekci, 6360 Sayılı Büyükşehir Yasası'nın Cumhurbaşkanlığı sisteminin teminatı niteliğinde olduğunu vurgulayarak, "Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ustalık döneminde çalışmalarıyla göz dolduruyor. Çok güzel eserler bıraktı şehrimize. Bir yansımasını da  Seydişehir'de görüyoruz. 2014 yılında Büyükşehir Belediye Yasası çıkarıldı. Eğer bu yasa olmasaydı bu hizmetlerin gerçekleşmesi ilçe belediyelerinin imkanlarıyla çok zordu. En küçük yerleşim yerinde bile büyük hizmetler görüyoruz. Tüm bu hizmetler gösteriyor ki Cumhurbaşkanlığı sistemiyle alakalı çok uzun cümle kurmaya gerek yok. Sayın Cumhurbaşkanımız, 6360 sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanununu büyük bir ileri görüşlülükle hayata geçirdi. Cumhurbaşkanlığı sistemi de yarın uygulanmaya başlandığında fevkalade neticelerini göreceğimiz bir sistem olacak" dedi.

Seydişehir'deki hizmet standardındaki yükselişin ardından vatandaş memnuniyet oranının giderek artacağını kaydeden  AK Parti  Konya İl Başkan Vekili  Seyit Ahmet Biçer de hizmetlerinden dolayı Büyükşehir ve ilçe Belediyesine teşekkür etti. Biçer, 16 Nisan'da yapılacak referandumun yeniden dirilişin bir başlangıcı olacağını belirterek, teşkilatlar olarak kapı kapı dolaşarak çalışacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından bütün ilçelerdeki öğrencilerin katılımı ile yapılan münazara ve bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı  Tahir Akyürek, Bakan Yardımcısı  Harun Tüfekci ve İlçe Belediye Başkanı  Mehmet Tutal hep birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan şehir konağında incelemelerde bulunarak KOMEK  Seydişehir Kurs Merkezi'nde yeni kurs döneminin açılışını gerçekleştirdiler.

Daha sonra heyet Taraşçı, Bostandere, Gevrekli ve Çavuş mahallelerine  ziyarette bulunarak burada vatandaşların talep ve istekledirini dinledi.

Son Düzenlenme Cumartesi, 11 Mart 2017 09:39