6 YILDA 96 KM’LİK YAYLA YOLU İYİLEŞTİRİLDİ

Yazdır / Tarih: 2020-09-11

Seydişehir Belediyesi 6 yılda 96 km yayla yolunda bakım, onarım, genişletme ve drenaj çalışması yürüttü.
Ekipler ilçeye bağlı kırsal mahallelerde yürüttüğü yol açma, genişletme ve drenaj çalışmalar kapsamında Dikilitaş, Ketenli, Çatmakaya, Kumluca, Çavuş, Susuz, Taraşçı, İncesu, Ketenli, Tol, Kozlu, Ortakaraören, Aşağıkaraören ve Başkaraören olmak üzere 96 km’lik yayla yoluna hizmet götürdü.
Kırsal mahallelerde geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan hemşehrilerinin yaylalarda yaz ayları boyunca kaldıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Torosların eteğinde yer alan ilçemizde, yaylacılık ayrı bir önem taşımaktadır. Bizde bölgemizdeki yaylacılığa büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda yayla yollarımızın daha konforlu ve daha kullanışlı olması için bakım, onarım, genişletme ve drenaj çalışmalarını 6 yıldır aralıksız sürdürüyoruz. Yaylacılığa verdiğimiz önemle 96 km’lik yayla yolumuzda hummalı çalışma yürüttük ve yayla yollarımızı daha kullanışlı hale getirdik” dedi.
Yayla yollarında yapılan çalışmaların bölge için de büyük öneme sahip olduğuna belirten Başkan Tutal, “İlçemiz konumu itibariyle yaylacılık kültürü olan Akseki, Ahırlı, Yalıhüyük ve Bozkır ilçeleriyle sınırı bulunmaktadır. Özellikle yaylalarımızla sınırı olan diğer ilçelerimizin yaylalarıyla bağlantılı olarak standardını yükselttiğimiz yayla yollarımız, bu anlamda daha da büyük önem taşımaktadır. Seydişehir’imizin yayla yollarının daha kullanışlı olması, bu yaylalarda yaylacılıkla uğraşan vatandaşlarımızın ilçemize daha kolay ulaşmasını sağlamıştır. Gelecek yıllarda da yayla yollarımızın standardını arttırmaya devam edeceğiz” dedi.
Geçtiğimiz yıllarda belediyeye ait asfalt şantiyesinin modernizasyonunu sağlayarak Seydişehir’in her mahallesine, caddesine ve sokağına hizmet götürmeye devam ettiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Tutal, “Salgın döneminde de birçok belediye kısıtlamaya gitti. Ancak Seydişehir Belediyesi olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda kısıtlı imkanlarla sınırlı üretim yapan taş ocağı ve asfalt şantiyemizin modernizasyonunu yaparak şantiyemizin kapasitesini arttırmıştık. Yapmış olduğumuz modernizasyon neticesinde asfalt çalışmalarımız da artarak devam ediyor. Burada ürettiğimiz malzemelerle yayla yollarımızda yoğun mesaili çalışmalar yürüttük, yürütmeye de devam ediyoruz. Seydişehir’imizin yayla yolları dahil olmak üzere her köşesinde modern, konforlu ve daha kullanışlı yollar oluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.