ANABAĞLAR MAHALLESİ REVİZYON İMAR PLANI ASKIYA ÇIKTI

Yazdır / Tarih: 2020-09-12

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Belediyesi tarafından revize edilerek hazırlanan 1/1000 ölçekli taslak imar planının bir aylık askı sürecinin devam ettiğini söyledi.
Başkan Tutal Anabağlar Mahallesini kapsayan 1/1000 ölçekli imar planı revizyon çalışmalarının Seydişehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlandıktan sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanarak 9 Eylül tarihinde askıya çıkarıldığını belirtti.
Revizyon çalışması ile imar palanı sınırları içerisinde bulunan parsellerin büyük bir bölümünün kanalizasyon, alt yapı ve doğal gaz gibi belediye hizmetlerinden faydalanabileceklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “ 1989 yılında hazırlanan ve uygulaması yapılan imar planı günümüze kadar devam etmiş olup bugünün şartlarında bölgede yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap veremez durumda idi. Bizde vatandaşlarımızın talep ve isteklerini değerlendirerek İmar Müdürlüğümüz ile bir çalışma yaptık. Yollar ve yeşil alanlar genellikle Kadastral yollardan ve derelerin korunması şartı ile planlama yapılmaya çalışıldı. Tarihi özelliğe sahip asırlık meşe ve çınar ağaçları imar planına göre parklarda ve yollarda olacak şekilde düzenleme yapılarak, doğal dere ve arklar plana göre yolda ya da yeşil alanda bırakılmaya özen gösterildi. Genel olarak Kadastral ve imar yolu mevcut olan parseller bireysel uygulama yaptırdıktan sonra yapılabilecek durumdadır. Bölgenin tarihi ve doğal yapısını koruyabilmek için nüfus yoğunluğu düşürülmüştür“ dedi.
Kanun gereği plan taslağının bir ay süreyle askıda kalacağını kaydeden Başkan Tutal; 9 Eylül -9 Ekim tarihleri arasında Belediyemiz İlan Panosundan ve Konya Büyükşehir Belediyesi İnternet Sayfasında Anabağlar Mahallemizde oturan hemşehrilerimiz inceleyebilirler.” şeklinde konuştu.