YENİLENEBİLİR ENERJİ İÇİN 60 BİN M² KAZANDIRDIK

Yazdır / Tarih: 2020-09-15

Başkan Tutal; Belediyemize 60.000 m² arsa kazandırdık.
Seydişehir Belediyesi hemşehrilerinin hizmetine toplamda 60 BİN m²
arsa kazandırdı.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal, kazandırdıkları alanın Seydişehir Belediyesinin tüketmiş olduğu elektrik enerjisinin üretilmesi amacıyla kullanılacağını belirtti.
Başkan Tutal, yaptığı görüşmeler sonucunda Bahçelievler ve Taraşçı Mahalleleri 3179, 3180, 3181, 3182, 3186 parsellerinde bulunan mülkiyeti Köy Hizmetlerine ait olan 30.006 m² arsa ile Konya Büyükşehir Belediyesine ait olan 20 yıllığına tahsisli 3188, 3098, 4191, 3099’da bulunan 29.563 m² ‘lik alanı kazandırdıklarını kaydetti.
İkili görüşmeleri sonucunda katma değer oluşturacak çalışmalar yaptıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; "Yaptığımız ikili görüşmeler ve yazışmalar sonucu ilçemize 60 Bin m²'lik alanı kazandırdık. Yenilenebilir Enerji tüketiminde Belediyemizin tüketmiş olduğu elektriği ilçemize katma değer olarak kazandıracağız. Güneş Enerji Santralini kurmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.
Kamu Kurum ve Kuruluşları ile dayanışma ve birlik içerisinde çalışmalara imza attıkları kaydeden Başkan Tutal; gelişime ve istihdama katkı sağlayacak olan çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızda bizlere desteklerini esirgemeyen Konya Valiliğimize, Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a, Seydişehir Kaymakamlığımıza, Belediye Meclis Üyelerimize, Tapu Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Amacımız bu şehrin değerlerini Belediyemiz imkanları ile en verimli şekilde değerlendirmektir. Seydişehir'e yakışan hizmetleri kazandırmak ve hemşehrilerimizin menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımıza Ankara, Konya, Seydişehir üçgeninde devam ediyoruz. İlçemize kazandırılan bu arsaların üzerine Güneş Enerji Sistemi kuracağız, şimdiden Seydişehir’imize hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.