SEYDİŞEHİR ÇÖPLÜĞÜ TAŞINIYOR

Yazdır / Tarih: 2020-10-05

Seydişehir’de toplanan çöpler Seydişehir- Beyşehir arasında bulunan Seydibey Cips Fabrikası arka kısmında bulunan alana taşınıyor.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Beyşehir Belediyesin onayı alınmak sureti ile Bayavşar Mahallesi sınırlarında bulunan yaklaşık 30 bin metrekarelik alanda çöp toplama alanının oluşturulacağını kaydetti.
Başkan Tutal, kurulacak olan çöp depolama alanında ki çöplerin Konya Büyükşehir Belediyesi çöp ayrıştırma tesislerine gönderilerek işleneceğini ve enerjiye dönüştürüleceğini belirtti.
Çalışmalarda sona gelindiğini kaydeden Başkan Tutal; “Seydişehir’de yıllardır aynı yerde bulunan vahşi depolama usulü biriktirilen şehir çöplüğünün yerleşim alanı, Üniversite ve Seydişehir Devlet Hastanesine yakın olduğu için rahatsızlık veriyordu. Bu nedenle şehrimizin en büyük sorunu haline gelmişti. Bu konuda yaptığımız girişimler ve çalışmalar sonuç verdi. Önümüzdeki aylarda Seydişehir çöplüğü Bayavşar sınırlarında bulunan ve Seydişehir, Beyşehir sınırına olan ortak bir alanda kurulacak çöp depolama alnında toplanacak” dedi.
Toplanan çöplerin depolandıktan sonra Büyükşehir Belediyesine gönderileceğini kaydeden Başkan Tutal; Büyükşehir yasağı gereği mahallelerden çöp toplama işlemleri ilçe belediyelerine ait. Bertaraf etme işlemleri ise Büyükşehir Belediyeleri tarafında kurulmuş durumda. Bizde buna bağlı olarak Akçalar bölgesinde bulunan alanın su kaynaklarına yakın olması nedeni ile burada bulunan alan iptal edildi. Beyşehir Belediyesinin ‘de onayı alınarak yeni yerin tespiti yapıldı. Büyükşehir Belediyemiz tarafında çalışmalara başlanıldı. Vahşi depolama yapılmayarak, alınan çöpler Konya merkeze taşınarak enerjiye dönüştürülecek” dedi.