BAŞKAN TUTAL EKİM AYI MECLİS TOPLANTISINDA ERMENİSTAN’I KINADI

Yazdır / Tarih: 2020-10-07

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ekim ayı meclis toplantısı öncesinde Ermenistan'ın Azerbaycan’a yaptığı saldırıyı kınadı.
Ekim ayı Meclis Toplantısı, Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirildi.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, meclis toplantısında yaptığı konuşmada Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırıları kınayarak, “Allah kardeşlerimizi çıktıkları bu kutlu yolda muzaffer eylesin” dedi.
Başkan Tutal, Ermenistan’ın yapmış olduğu hain saldırıyı kınarken şu ifadelere yer verdi;
“ Ermenistan tarafından Azerbaycan’ı hedef alan hain saldırıyı yakından takip ediyoruz. Sivillere yapılan bu hain saldırının kabul edilebilir hiçbir tarafı yoktur. İki devlet tek millet olmanın tarihsel şuuru gün geçtikçe daha fazla anlam kazanmakta ve pekişmektedir. Bu kardeşlik, hiç şüphesiz tarihte devletler arasında ortaya konulan en samimi ve en kadim dostluk olarak diplomasinin; devletlerin dostları yoktur anlamındaki söylemlere de meydan okumaktadır.
27 Eylül sabahı Ermenistan silahlı güçlerinin ahlaksızca yaptığı saldırıya karşı, meşru müdafaa hakkını kullanan Azerbaycan'ın yanında olmak boynumuzun borcudur. Bir yanda kendi toprakları işgal edilen kardeş ülke, diğer yanda ise işgalci konumunda olan bir ülke varken, bizlere de 'Dünya beşten büyüktür' diyen iradenin arkasında durarak, haklı olan Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında, omuz omuza mücadele vermekten başka seçenek yoktur.
30 yıldır süregelen bu zulüm artık son bulmalıdır.102 yıl önce Kafkas İslam Ordusu Komutanı Nuri Paşa nasıl ki Can Azerbaycan’ımızı Ermeni çetelerine karşı savunduysa, bugün de ülkemizin ve milletimizin tüm imkanlarıyla Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında yer alarak savunmaya devam edecektir.
Uluslararası hukukun işletilmesi noktasında; başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bütün dünya ülkelerini insiyatif almaya ve Ermenistan'ın hukuk tanımazlığına karşı tavır almaya davet ediyoruz. Ülkemizin Azerbaycan'a verdiği güçlü destek sadece devletlerimiz arasındaki kardeşlik hukuku sebebiyle değildir. Aynı zamanda otuz senedir ‘kardeş Azerbaycan'a yapılan haksızlığa ve hukuksuzluğa gösterilen haklı bir tepkidir. Türk yurdu birdir. Bu kalleş saldırı asla karşılıksız kalmayacaktır.
Ermenistan'ın işgal ettiği Yukarı Karabağ bölgesinden çekilmesi, istikrar ve huzurun sağlanması, hukuk kurallarının daha fazla çiğnenmesinin önüne geçilmesi, başta siviller olmak üzere Azerbaycan güvenlik görevlilerine karşı yapılan saldırıların insanlık adına son bulması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni barışçıl çözüm bulmaları ve uygulamaları için göreve davet ediyoruz.
Bizler, dün olduğu gibi bugün de kardeş ülke Azerbaycan'ın yanındayız. Bağrımıza bastığımız Azerbaycan halkının kayıplarından duyduğu acıyı paylaşıyor, hayatını kaybeden tüm Azerbaycan vatandaşlarına Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Allah kardeşlerimizi çıktıkları bu kutlu yolda muzaffer eylesin” dedi.
Ayrıca Seydişehir Belediyesi hopörlerinden öğle saatlerinde Çırpınırdı Karadeniz türküsü çalınırken Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı hain saldırı için kınama anonsu yapıldı.