BELEDİYEDEN SONBAHAR TEMİZLİĞİ

Yazdır / Tarih: 2020-10-28

Seydişehir Belediyesi ekipleri, ilçe genelindeki yeşil alanlarda Sonbahar temizliği çalışması başlattı.
Ekipler, şehrin bir çok noktasındaki park, bahçe ve yeşil alanlarında ağaç ve çalı gruplarında, sonbahar mevsiminin gelmesiyle birlikte budama çalışması yapıyor.
Başkan Tutal, ekiplerin ilçe merkezinde ve kırsal mahallelerde ağaç dipleri ile yol ve kaldırım kenarlarındaki yabani otların temizlenmesi için çalışma başlattığını kaydetti.
Ekiplerin yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “mahalle aralarında, sokaklarda, yol kenarlarında, bordür diplerinde görsel kirlilik yaratan yabani otları ekiplerimiz temizliyor. İlçemizin çehresini değiştirecek, görünümünü güzelleştirecek, cadde ve sokaklarımızı rahatlatacak çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda ilçe genelindeki yeşil alanlarda kapsamlı bir sonbahar temizliği çalışması başlattık ve boyları uzayarak görüntü kirliliği oluşturan yabani otları temizliyoruz. Yol kenarlarında, bordür diplerinde ve kaldırım kenarlarındaki yabani otları biçiyoruz. Bu çalışma ile bir yandan yangın riskini bir yandan da görüntü kirliliğini ortadan kaldırmış oluyoruz. Sokaklarımızın düzeni ve temizliği, vatandaşlarımızın rahatı için tüm ekiplerimizle çalışmaya devam ediyoruz. Tüm mesai arkadaşlarımıza çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.” dedi.
Başkan Tutal, ekiplerin çalışmalarını ağaçların uyumaya ve dinlenmeye geçtiği Ekim, Kasım ve Aralık aylarında, çalı türlerinin ise yılda iki kez budandığını belirtti.