VATANDAŞLARIN SAĞLIĞI İÇİN ZABITALAR DENETİMLERİNİ ARTIRDI

Yazdır / Tarih: 2020-11-11

Seydişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelinde salgına karşı denetimlerini arttırarak ilçedeki kafelerde, pazar alanında ve iş yerlerinde maske, mesafe ve hijyen denetimi gerçekleştirdi.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri İçişleri Bakanlığının yayınlamış olduğu “Koronavirüs Salgını Denetimleri” konulu genelge gereğince toplu ulaşım araçları, pazaryerleri, alışveriş, sosyal anlamda hareketli cadde ve sokaklar gibi kişilerin yoğun olduğu bölgelerde maske ve mesafe denetimlerinde bulunacak.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçede yaşayan vatandaşların sağlığını korumak ve kollamak için denetimlere devam ettiklerini belirtti.
Denetimlerin artarak devam ettiğini ifade eden Başkan Tutal; “vatandaşlarımızın sağlığı, öncelikli konularımızdan birisi. Önce sağlık diyerek gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımıza bu kapsamda ara vermeden devam ediyoruz. Özellikle ilçemizde faaliyet gösteren işletmelerde, vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı alanlarda Zabıta Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz denetimler gerçekleştiriyor. Bu denetimlerde maske takmayan, sosyal mesafe kurallarına uymayan vatandaşlarımızı ekiplerimiz uyarıyor” dedi.
İlçe genelinde salgına karşı yürütülen denetimlerin yanı sıra vatandaşların güvenli alışveriş yapabilmesi için pazaryerleri ve alışveriş merkezlerinde denetimler gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Mehmet Tutal; “hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yoğun olarak kullandığı gıda satışı yapan iş yerlerimizde mesafe, hijyen denetimlerinin yanı sıra ruhsat ve etiket kontrolü de yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaları kullanmalarını sağlıyoruz. Salgını sona erdirmek ve kontrol altında tutabilmek bizim elimizde. Biz denetimlerimize ara vermeden devam edeceğiz” şeklinde konuştu.