BELEDİYE EKİPLERİ SOKAK HAYVANLARI İÇİN ÇALIŞIYOR

Yazdır / Tarih: 2020-12-17

Seydişehir Belediyesi ekipleri havaların soğuması nedeniyle yiyecek sıkıntısı çeken sokak hayvanları için bulundukları bölgede mama kapları sayısını artırarak beslenmelerine yardımcı oluyor.
Belediye ekipleri ayrıca ilçe genelinde bulunan ve vatandaşlardan gelen şikayetler ve talepleri de değerlendirerek yavru köpekleri alarak barınağa bırakıyor.
Havaların soğuması ve pandemi nedeniyle beslenme sıkıntısı yaşayan sokak hayvanları için ekipler çöp depolama alanın mama kapları bıraktı.
Başkan Tutal, ekiplerin ilçe genelinde yaptığı çalışmalarla sokak hayvanlarının soğuk kış günlerinde hayatta kalma mücadelesine katkıda bulunduklarını kaydetti.
Covid-19 tedbirleri kapsamında vatandaşların dışarıya çıkmamaları ve hijyen noktasında dikkatli olmaları nedeni ile sokak hayvanlarının yiyecek bulmakta güçlük çektiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;” yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarımız için farklı noktalara ve çöp depolama alanımıza mama ve mama kapları bırakıyoruz. Çöp depolama alanımızda kaplarımızın sayısını her geçen gün artırıyoruz. Bu süreçte sokak hayvanlarımız için imkanlarımız ölçüsünde düzenli bir şekilde besleme çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızdan gelen yavru köpek şikayetleri üzerine ekiplerimiz şikayetin yapıldığı bölgeye giderek yavruları alıp barınağa bırakıyor” ifadelerini kullandı.
Başkan Tutal; “her canlının yaşama hakkı var. Mümkün olduğu kadar vatandaşlarımızdan ricamız evde kalırken yaşam alanlarımızda sıkıntı oluşturmayacak şekilde kapı önlerine veya belediyemiz tarafından bırakılan mama kaplarımıza yemek ve su bırakabilirler. Özellikle bu zorlu süreçte yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını ihmal etmeyelim. Kapı önleri, bina önleri veya çevremizde uygun olan yerlere yemek, mama v.b. ihtiyaçlarını karşılarsak açlıktan dolayı meydana gelen saldırganlıklarının da önüne geçmiş oluruz” dedi.