SEYDİŞEHİR BELEDİYESİNDEN SOKAK KÖPEKLERİNE KISIRLAŞTIRMA

SEYDİŞEHİR BELEDİYESİNDEN  SOKAK KÖPEKLERİNE KISIRLAŞTIRMA
Yazdır / Tarih: 2020-12-24

Seydişehir Belediyesi, özel bir firmayla anlaşarak sokak köpeklerinin kısırlaştırılması, aşılanması ve kulak küpelerinin takılması çalışmalarına başladı.
Seydişehir Belediyesinin, özel bir firmayla protokol yapması ile ilçede bulunan sokak köpeklerinin aşıları yaptırılarak, kısırlaştırılıyor.
Kısırlaştırma işleminin yapıldığı bölgeye giden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Özel bir firmayla anlaşarak kısırlaştırma işleminin yapıldığı kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; " Firmaya ait tam donanımlı hijyenik, mobil kısırlaştırma aracında, kısırlaştırma, aşılama çalışmaları yapılıyor. Seydişehir Belediyesi ekipleri tarafından ilçenin değişik noktalarında yakalanan başıboş köpekler, kurulan mobil aracın yanında bulunan bölgelere konuluyor. Gerekli kontrolleri ve tetkikleri yapılan köpekler, ekipler tarafından mobil ameliyathanede gerekli aşı, küpeleme, kayıt ve kısırlaştırma işlemleri tamamlandıktan sonra, köpekler alındıkları noktalara geri bırakılıyor" ifadelerini kullandı.
Şehir merkezinde başıboş köpeklerle ilgili büyük bir sıkıntı olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, bu konuda vatandaşlar tarafından gelen şikayetleri dikkate alarak dışarıdan getirtilen uzman ekipler tarafından çalışmanın yapıldığını kaydetti.
Başkan Tutal, “İlçe genelinde toplanan sokak hayvanlarını, ekiplerimiz mobil kısırlaştırma aracına getirerek burada uzman ekipler tarafından, gerekli aşı ve operasyonlardan geçiyorlar. İşlemi tamamlanan hayvanlar 24 saat müşahede altında tutup doğal ortamlarına geri bırakıyoruz. Amacımız, sokak hayvanlarının yok etmek değil. Kontrolsüz bir şekilde artan sayıyı dengede tutabilmektir. Bu sayede sokak hayvanlarının da bir yaşam hakkının olduğunu göstermek, hem de halkla iç içe yaşayan bu hayvanların sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamaktır” ifadelerini kullandı.
5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile sokak hayvanlarının yaşam hakkının güvence altına alındığını söyleyen Başkan Tutal, "Seydişehir’de sahipsiz sokak hayvanlarımızın sayısı gün geçtikçe artmakta. Bizde bunu konuda elimizden gelen hassasiyeti gösteriyoruz. Sahipsiz sokak hayvanları alarak mobil aracımızda temiz ve hijyen bir ortamda aşılatılıyor, kısırlaştırıyor, küpeleri takılıyor, tedavisi tamamlanan köpekler kayıt altına alınıyor. Kısırlaştırma ve aşılama işlemlerinin ardından köpekler alındıkları bölgede doğal yaşamına bırakılıyor.
Her canlının doğal olarak yaşama hakkı vardır. Bu konuda duyarlılığımız devam ediyor.
Sokak hayvanlarımızın beslenmeleri için duyarlı olup gönüllü destek vermek isteyen esnaflarımızda barınağımıza mama yardımında bulunabilirler. Ayrıca sokak hayvanlarımızın evde bakımını üstlenmek isteyen hayvanseverlerimiz evlerinde bakımı üstlendikleri hayvanlarının aşılanması ve kısırlaştırılmasını isteyen hemşehrilerimiz barınakta bulunan görevlimizi 05364021347 numaralı telefondan arayarak ücretsiz olarak işlemlerini yaptırabilirler "dedi.