BAŞKAN TUTAL’DAN SEYDİŞEHİR’E YAŞLI BAKIM VE REFAKATÇİ EVİ MÜJDESİ

Yazdır / Tarih: 2020-12-30

Seçim beyannamelerinde vermiş oldukları sözlerin sırasıyla yerine getirildiğini kaydeden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir’e Yaşlı Bakım ve Refakatçi Evinin müjdesini, Seydişehir Basını ve Seydişehir STK’ları ile birlikte yaptığı toplantıda verdi.
Müjdeyi ilk olarak basın mensupları ve STK temsilcileriyle paylaşan Başkan Tutal, Seydişehir’e kazandırılacak yaşlı bakım ve refakatçi evinin yapılmasında desteklerini esirgemeyen Ekrem Cengiz ve Şaban Cengiz başta olmak üzere Cengiz ailesine teşekkür etti.
Anabağlar Mahallesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi üzerinde mülkiyeti Seydişehir Belediyesi’ne ait taşınmaz üzerine Cengiz Ailesi tarafından 4 bin 200 m² kapalı alan üzerine inşa edilecek olan Yaşlı Bakım ve Refakatçi Evinin 2021 yılı Mart ayı içerisinde temelinin atılacağını belirten Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir’e değer katacak olan Yaşlı Bakım ve Refakatçi Evinin Seydişehir’e hayırlı olmasını diledi.
Seydişehir’in önemli bir eksikliğinin giderileceğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “hemşehrilerimize söz vererek gerçekleştirdiğimiz projelerimize bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu projemiz, geçmişte birçok belediye başkanımızın gündeminde olan, ancak kısıtlı imkanlarla hayata geçirilemeyen bir projeydi. Bu projeyi ilk olarak siz değerli basın mensupları ve STK’larımızın güzide temsilcileriyle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyor, bu projenin hayata geçirilmesini bizlere nasip eden Cenab-ı Allah’a hamd ediyorum. Hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını gözeterek hazırladığımız ve seçim beyannamemizde de yer alan bu projemizi de hayata geçirdiğimizde ilçemizin önemli bir eksikliğini gidermiş olacağız. Toplamda 10 Bin 156 m² alan üzerinde , 4 Bin 200 m² kapalı alan üzerine yapılacak olan merkezimiz bodrum, zemin kat ve üzeri 3 kat olmak üzere 5 kat olarak planlanmıştır. Merkezimizde 40 m²’lik 36 oda, Doktor Odaları, Sosyal aktivite alanları, Dinlenme Salonları, Kafeterya, Restoran, TV Odaları, Hobi Salonları ve bahçesi bulunacak. Mimari plan çalışmaları tamamlanmış durumda olan merkezimizin, statik, mekanik, elektrik projelendirme çalışması akabinde zemin etüt ve ruhsat çalışmaları yapılacak. Teknik çalışma sonucunda temeli atılacak projemizin en kısa sürede tamamlanması hedeflenmektedir. ” dedi.
Yaşlı vatandaşlara ev sıcaklığını aratmayacak bir projeyi Cengiz Ailesi ile hayata geçireceklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Ev konforunda yaşam alanı oluşturmak için yola çıktık. Amacımız, bakıma muhtaç vatandaşlarımızı ağırlamak, korumak, tedavi etmek ve yaşlılık dönemlerini mutlu geçirmelerini sağlamaktır. Gayemiz her kesime hizmet edebilmek, hayır duası almaktır. Hayata geçireceğimiz projemizde çevre il ve ilçelerden gelen hasta yakınları ile 39 kırsal mahallemizden gelen ve hasta yakınlarımız için duyulan büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Seydişehir, çevre ilçelerin can damarı konumundadır. Her gün çevre ilçelerimizden ve kırsal mahallelerimizden yüzlerce kişi tedavi amaçlı günübirlik ilçemize gelmektedir. Birçok vatandaşımızın otelde kalacak imkanı bulunmadığını göz önünde bulundurarak, vatandaşlarımıza yardım amaçlı yapacağımız bu çalışma ile onlara konaklama hizmeti verilecek. Buradaki asıl amacımız halkımızın bu ihtiyacına cevap verebilmek ve hasta yakınlarına konaklama imkanı sağlamaktır. Ayrıca sığınma ihtiyacı olan kimselerin de ihtiyacını karşılayacağız. Bunun yanında trafik akışının yoğun olduğu İç Anadolu’yu Akdeniz’e bağlayan güzergahta bulunan ilçemizde zaman zaman trafik kazaları yaşanmakta ve kazada vefat edenlerin veya yaralananların da yakınlarının konaklama ihtiyacı olmaktadır. Bu ihtiyacı da karşılayarak vatandaşlarımıza bu hizmeti sunacağız” şeklinde konuştu.
Hayata geçirilecek olan Yaşlı Bakımevi ve Refakatçi evinini 2021 yılı Mart ayı içerisinde temelinin atılacağını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “ilçemize kazandıracağımız ve eksikliği hissedilen çalışmamızda bizlere desteklerini esirgemeyen hayırsever Cengiz Ailesine, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Cengiz beye ve her zaman desteğini hissettiğimiz Şaban Cengiz kardeşimize teşekkür ediyorum” dedi.