SEYDİŞEHİR’DE İÇME SUYU VE TARIM ARAZİLERİNİN SULAMA PROJELERİ ELE ALINDI

Yazdır / Tarih: 2021-01-07

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Yazlık, DSİ VE KOSKİ yetkilileri katıldı.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı ve Yatırımlar Koordinatörü Mustafa Yazlık ve beraberindeki heyetle Bostandere ve Gevrekli Mahalleleri sulama göleti ve içme suyu kaynaklarının tespiti konusunda incelemelerde bulundu.
Başkan Tutal "Bostandere ve Gevrekli Mahallelerimizde bulunan su kaynaklarımızın tespitini yaptık. Mahallelerimizin sulama ihtiyacını karşılayacak gölet için gerekli çalışmanın yapılması konusunda kendileri ile istişare ettik”dedi.
Planlanan çalışmalarla ilgili yerinde incelemeler gerçekleştirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Gevrekli ve Bostandere mahallesine yapılması planlanan göledin Toki tarafından yapılması düşünülmekte. Gevrekli ve Bostandere mahallelerinde ikamet eden ve tarımla uğraşan hemşehrilerimizin sulama sorunlarının bir an önce çözülmesi konusunda çalışmalarımızı en kısa sürede başlatacağız. Göletlerimizin ihalesini 2021 yılında yapmayı hedefliyoruz. Göletlerin yapımıyla birlikte aynı zamanda Seydişehir’in içme suyu sorununa da neşter vurmayı planlıyoruz.
Çalışmalarımızda desteklerini esirgemeyen başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.