KARARLILIĞIMIZ DEVAM ETTİĞİ SÜRECE BAŞARACAĞIZ

Yazdır / Tarih: 2021-01-25

Pandemi ile mücadelede hafta içi akşam 21.00’da başlayıp sabah 05.00’da biten sona eren ve hafta sonu da tam gün uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ile alınan tedbir ve sıkı denetimler sonucu Seydişehir’de koronavirüs vakaları en aza indi.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İçişleri Bakanlığı genelgesiyle koronavirüs tedbirleri kapsamında, ülke genelinde hafta içi saat 21.00'den sonra sabah 05.00’a kadar, hafta sonları da tam gün uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve yapılan sıkı denetimlerin, Seydişehir’de olumlu sonuç verdiğini kaydetti.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Seydişehir’de de günlük vaka sayısının düştüğünü kaydeden Başkan Tutal; “alınan tedbirlerle birlikte ilçemiz genelinde vaka sayılarımızda gözle görülen bir düşüş yaşandı. Şükürler olsun ki günlük 80 ila 100 arasında değişen vaka sayımız, şu an bazı günler 5-10 bazı günler hiç olmamak kaydıyla seyrine devam ediyor. Bunu korumak ve sona gelmek bizim elimizde, alınan önlemlere ve kurallara uyduğumuz sürece inşallah güzel günlere daha da yaklaşıyoruz” dedi.
Sağlık çalışanlarının aşılama çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal ; “ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de sağlık çalışanlarımızın aşılama süreci tamamlandı. Aşılama programına göre aşılama süreci aynı hassasiyetle devam edecek. Aşılama süreci devam ederken tedbirlerimize ve uygulamalarımıza ara vermeden devam ediyoruz.
Kaymakamlığımız, Belediyemiz, İlçe Emniyet Müdürlüğümüz, Pandemi Kurulumuz denetimlerine taviz vermeden devam ediyor. Hemşehrilerimiz de bu kurallara ve tedbirlere hassasiyet göstermeye devam ediyor. İlçe sakinlerimize gösterdikleri hassasiyetten dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimizin gayreti ve inancıyla, rehavete kapılmadan en kısa sürede salgından kurtulup, normalleşme sürecine geçişi sağlayacağız. İnşallah hep birlikte salgını bitireceğiz" diye konuştu.