BELEDİYE İŞÇİLERİNE İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

Yazdır / Tarih: 2021-01-28

Seydişehir Belediyesi tarafından belediye bünyesinde çalışan personele yönelik ‘İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği’ konulu eğitim verildi.
Belediye Meclis Salonunda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Bir Konya B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Sümeyra Zaladinli katıldı. Seydişehir Belediyesi bünyesinde çalışan personelin katıldığı seminerde iş güvenliği, çalışanın ve işverenin hak ve sorumlulukları gibi konularda bilgi verildi.
Seminerde iş kazalarının ‘Kazadır’ deyip geçiştirilmemesi gerektiğine dikkat çekilerek gerekli tedbirler ve uygun ortam oluşturulduğu sürece iş kazalarının yüzde 98 önlenebileceği vurgulandı.
Seminerde işçi sağlığı ve iş güvenliği prensipleri, genel iş güvenliği, iş kazasını önleme yöntemleri, koruyucu malzeme kullanımı ve çalışanların yasal hak ve sorumlulukları hakkında bilgiler aktarıldı.
İşçi Sağlığı ve İşçi Güvenliğinin iş yerlerinde işin yürütülebilmesi için yapılan sistemli tedbirler olduğunu belirten İş Güvenliği Uzmanı Zaladinli; “İş yerinde çalışma ortamında çalışan bir kişinin başına birçok olay gelebilir. Bu nedenle orada bulunan herkes bu kazadan sorumlu olabilir. İş kazalarını önlemek için başta önlem almalıyız ve kendimizi korumaya çalışmalıyız.” dedi.
İşçi sağlığı güvenliğinin temel prensibinin çalışanları korumak olduğunu belirten Zaladinli bu konuda işverenlerin ve çalışanların, iş güvenliğinde tehlike ve risklere karşı önlemler alması gerektiğini kaydetti.
İş Güvenliği uzmanı Zaladinli tarafından güvenlik ve sağlık işaretleri, yangın, iş yerindeki tehlikeler, meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin uygulanması, ilk yardım, mesleki yeterlilik gibi konularda sunumlar yapıldı.
Çalışan personelin iş güvenliği risklerini öğrenmesi için bu tür eğitimlerin önemli olduğunu kaydeden Belediye başkanı Mehmet Tutal; “Çalışanlarımızın sağlığı ve iş güvenliği bizim için önemli. İnsan sağlığı, insan hayatı ihmale gelmez. Çalışanlarımızın sağlıklı olmaları ve güvenli bir ortamda çalışmalarını sürdürmeleri bizim için çok önemli. En önemli şey insan hayatıdır. İşçilerimizin işlerini yaparken tüm tedbirleri almaları, son derece dikkatli olmaları gerekmektedir. Çalışanlarımıza iş güvenliği eğitimi veriyoruz ama önemli olan onların bu bilince sahip olarak çalışmalarında gerekli olan tüm tedbirleri almaları ve kendilerinin güvenliği için gerekli olan ekipmanları eksiksiz kullanmalarıdır” ifadelerine yer verdi.