ARASTA ÇARŞISI 3. ETAP İHALE ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Yazdır / Tarih: 2021-02-04

Seydişehir Belediyesi tarafından 2. Etap çalışmaları tamamlanan Arasta Çarşısı’nın 3. Etap ihale çalışmaları başladı.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Arasta Çarşısı Projesinin 2. Etabı olan cephe giydirme çalışmalarının geçtiğimiz günlerde tamamlandığını, 3. Etap ihale çalışmalarını da başlatarak en kısa sürede ihalenin tamamlanacağını kaydetti.
Başkan Tutal; “Arasta Çarşısı, Seydişehir’imiz için büyük önem taşıyan, köklü bir maziye sahip olan bir çarşımızdır. Buranın restore edilerek yeniden Seydişehir’e kazandırılması şehrimiz için çok önemliydi. Çarşımızı yeniden gün yüzüne çıkarmak ve eski ihtişamına yeniden kavuşturmak için başlatmış olduğumuz çalışmalarımızda artık sona geldik. Projemizin 2. Etabını geçtiğimiz günlerde tamamladık ve artık projemizin 3. Etabını gerçekleştirmek için çalışmalarımıza başladık. Arasta Çarşımızın 3. Etap çalışmaları için de kaynağını hazırladık. 3. Etap çalışmamızda, diğer etaplarda yaptığımız çalışmalarımızdan geriye kalan zemin, kaldırım ve cephe giydirme çalışmalarını tamamlayıp, bankalar caddemizin belirli bir kısmında da cephe giydirme çalışmalarına başlayacağız. Amacımız, Seydişehir’imizin tarihindeki en kapsamlı çevre düzenleme projesi olan Seyyid Harun Veli Cami ve çevre düzenlemesi projemize yakışır, uygun bir çalışma sağlamak ve Arasta Çarşımızı daha modern ve kullanışlı hale getirmektir” dedi.
Seydişehir Belediyesi tarafından ihale hazırlıklarının başladığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “ bu yıl yapacağımız Arasta Çarşısı 3. Etap çalışmamız için yaklaşık maliyetimizi hazırladık ve yol haritamızı belirledik. Kaldırımlar ve zemin çalışmasını ön plana çıkartarak tamamlamış olduğumuz bölgelerin sokak sağlıklaştırmasını da tamamlayacağız. Cephe giydirme ve sağlıklaştırma çalışmalarımızda bizlerden desteklerini esirgemeyen Konya Valiliğimize, Konya Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum “ifadelerini kullandı.