GES PROJESİ İLE SEYDİŞEHİR DEĞER KAZANACAK

Yazdır / Tarih: 2021-02-10

Seydişehir Belediyesinin hazırlamış olduğu GES (Güneş Enerji Santrali) Projesi, MEVKA tarafından 2021 yılı desteklenecek projeler arasında yerini aldı.
Seydişehir Belediyesi tarafından, 2021 yatırım planına alınan ve ilçeye kazandırılacak olan Soğuk Hava Deposu, Meyve İşleme, Kurutma ve Paketleme Tesisinin çatısı için projelendirilen GES Projesi, MEVKA tarafından 654 bin TL hibe ile desteklenecek.
Tesisin elektrik giderlerinin karşılanacağı bu projeyle birlikte tesisin enerji girdisi azalacak, tesis daha fazla katma değer üretecek.
Soğuk Hava Deposu, Meyve İşleme, Kurutma ve Paketleme Tesisinin hayata geçirilmesiyle birlikte Seydişehir’in tarım ürünlerinin daha da değer kazanacağını söyleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, bu tesisinin çatısına kurulacak olan GES projesiyle birlikte de tesisteki enerji girdisini azaltarak daha fazla katma değer üretileceğini belirtti.
Projenin Seydişehir’e hayırlı olmasını dileyen Başkan Tutal, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, “2021 yılı yatırım planına alınan Soğuk Hava Deposu, Meyve İşleme, Kurutma ve Paketleme Tesisimiz, hem ilçemiz hem de bölgemiz üreticileri için büyük bir öneme sahip bir projedir. Bu projemizle bütünleşik olarak tesisimizin çatısına kuracağımız GES projesiyle birlikte tesisimiz daha da önem kazanmış olacak, enerji girdisini azaltarak üreticilerimizin yüzü daha çok gülecek. Üreticilerimizin ürünleri, bütünleşik bu 2 projenin tamamlanmasıyla birlikte daha da değer kazanacaktır. Projemizin Seydişehir’imize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Soğuk Hava Deposu, Meyve İşleme, Kurutma ve Paketleme tesisinin ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlayacak olan GES projesinin, Seydişehir’de GES kurulumunu sağlayan ilk kamu kurumu olma özelliğiyle ön plana çıktığını da sözlerine ekleyen Başkan Tutal, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, “Seydişehir’imizde ilklerin belediyesi olmaya devam ediyoruz. Hemen her alanda Seydişehir’imize ilk olma özelliği taşıyacak olan projelerimizi hayata geçirirken bu projelerimize bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. MEVKA tarafından 654 bin TL hibe ile hayata geçireceğimiz GES projemiz de Seydişehir’imizde ilk olma özelliğini taşıyor. Kamu kurumları arasında ilk olarak gerçekleştireceğimiz bu projemizin, şehrimize ve üreticilerimize tekrardan hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle de GES Projemizde olduğu gibi bizlerden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen MEVKA Genel Sekreterimiz İhsan Bostancı’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.