BAŞKAN TUTAL’IN REGAİP KANDİLİ MESAJI

Yazdır / Tarih: 2021-02-17

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Regaip Kandili dolayısı ile bir mesaj yayımladı.
Başkanı Mehmet Tutal, Regaip Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, bu mübarek günlerin birliğe, beraberliğe ve huzura vesile olmasını diledi.
İçinde Regaip, Miraç, Berat ve Kadir gecelerini barındıran mübarek üç ayların, İslam dünyası için bereket, huzur ve mağfiret mevsimi olduğunu kaydeden Tutal, "Rahmet ve merhamet kapılarının açık olduğu kandil geceleri, tüm İslam âlemi için ibadet, dua ve istiğfar ederek, maneviyat duygularımızın güçlendiği mukaddes bir gecedir. Bereket, feyz ve rahmet kapılarının açık olduğu Regaip Kandili tüm Müslümanlar için eşsiz bir fırsattır. Bize af kapılarının açıldığı bu mübarek gecede, kırgınlıklarımızı yok saymalı, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik duygularımızı güçlendirmeliyiz.
Bereket ve maneviyat mevsimi olarak nitelendirdiğimiz mübarek günlere ulaştığımız bu günlerde şanlı ecdadımızın bizlere bıraktığı vazgeçilmez mirasımız olan Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin bölünmez bütünlüğüne kast etmek isteyen hainlere iç ve dış mihraklara Allah, fırsat vermesin. Aziz Türk Milleti’nin birliğini ve dirliğini bozmak isteyenler bilmelidir ki! Devletimizin kararlı duruşu ve milletimizin duası ile asla istediklerini elde edemeyecekler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, daima ileriye giderek yükselecektir. Bu kutlu yürüyüşü hiçbir güç engelleyemeyecektir. Mübarek Regaip Kandili ve üç ayların hürmetine sınır ötesinde ve yurt içinde ülke bütünlüğümüz için kahramanca mücadele eden ordumuza güç kuvvet vermesini, kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle başta değerli hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam Alemi’nin mübarek Regaip Kandili’ni tebrik ediyor. Bu gecenin, nefret, öfke ve kardeş kavgalarının yerini barış ve huzura bırakmasını, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum" dedi