BAŞKAN TUTAL'A ÇANAKKALE'DEN MEKTUP

Yazdır / Tarih: 2021-03-19

Konya Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Gününün 106. Yılında Konya genelinde anlamlı bir etkinlik düzenleyerek farkındalık oluşturdu.
Konya genelinde “Çanakkale’den Mektup Var” diyerek Anafartalar-Çanakkale’den kahramanlık öykülerini vatandaşlara ulaştıran Konya Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliği vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.
Çanakkale’den mektup alan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, böylesi anlamlı bir etkinliğin düzenlenmesinden ve farkındalık oluşturulmasından dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.
Çanakkale’de isimsiz birçok kahramanın şehit olduğunu, her bir kahramanın ayrı bir öyküsünün olduğunu belirten Başkan Tutal, “Çanakkale, vatanı, milleti, bayrağı, özgürlüğü, dini uğruna sarsılmaz bir iradeyle canlarını hiçe sayan ecdadımızın eseridir. Her bir kahramanımızın ayrı bir öyküsü, ayrı bir hikayesi vardır. Konya Büyükşehir Belediyemiz ise “Çanakkale’den Mektup Var” diyerek bu kahramanlık öykülerini vatandaşlarımıza ulaştırarak büyük bir farkındalığa imza atıyor. Çanakkale destanının nasıl ve hangi şartlarda yazıldığını en gerçekçi biçimde bizlere ulaştırıyor. Ben de bu etkinlik kapsamında Bombacı Ali Reşat Çavuş’umuzun Çanakkale’den gönderdiği mektubumu aldım ve Çanakkale zaferinin nasıl yazıldığına bir kez daha şahit oldum. Böylesi önemli ve farkındalık oluşturan etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a ve ekibine teşekkür ediyor, Çanakkale Destanının 106. Yılında tekrardan tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu.