SEYDİŞEHİR BELEDİYESİNDE E-İHALE DÖNEMİ

Yazdır / Tarih: 2021-03-23

Seydişehir Belediyesi korona virüse karşı mücadelesini tüm hızıyla sürdürürken, ihaleleri de internet ortamında yapmaya başladı.
İnternet üzerinden yapılan ilk ihale, Makine Bakım İkmal ve Onarım Müdürlüğünün ihtiyacı olan araç lastik alımı ihalesi oldu.
Yapılan çalışmalar ve alınan tedbirler ile vatandaşların sağlığını korumaya devam eden Seydişehir Belediyesi, planlanan hizmetlerin yerine getirilmesi için tedbirler kapsamında çalışmalarını yürütüyor.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, alınan tedbirler kapsamında gerçekleştirilen araç lastiği alım ihalesini salgın tehlikesi dolayısıyla internet ortamında yaparak ilk e-ihalelerini gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal başkanlığında, Seydişehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapılan ihalede yeterlilik bilgileri ve teklifler internet ortamında sunularak e-ihale gerçekleştirildi.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında araç lastiği alım ihalesinin internet ortamında yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “kamu alımlarında bürokrasinin azaltılması, işlem maliyetlerinin düşürülmesi ve rekabetin artırılarak etkin ve verimli bir alım sistemi oluşturulması amacıyla e-ihale sistemimiz kurumumuzda başlatılmıştır. Amacımız şeffaflığı, rekabeti, eşit muameleyi, güvenirliliği artırarak ihalelerimizi gerçekleştirmektir.
Tüm ihalelerimizi elektronik ihale usulü kullanılarak yapılmasını arzu etmekteyiz. Elektronik ortamda yaptığımız ihaleye iki firmamız katıldı. Makina Bakım İkmal ve Onarım Müdürlüğümüzün ihtiyacı olan araç lastiği alım ihalemizi Arınlar Ticaret almıştır. Her iki tarafa da hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.