BAŞKAN TUTAL’DAN BERAT KANDİLİ MESAJI

Yazdır / Tarih: 2021-03-26

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Berat Kandili'nin Allah'a sığınarak günahlardan arınıldığı, ilahi lütuf ve bereketlere erişilen müstesna zaman dilimlerinden birisi olduğunu belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Mübarek Ramazan ayının müjdecisi olan Berat gecesi ruhen müminlere ağır gelen her türlü sıkıntıdan ve insana yakışmayan her türlü kötülükten kurtuluşa vesile olacak büyük bir fırsattır” dedi.
Başkan Tutal; Peygamber efendimizin; ‘Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve ‘Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim! Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim! Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim! Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim’ diye buyurmuştur. Bu dönemde toplum olarak daha çok yardımlaşma ve dayanışma içerisinde olmamıza birlik ve kardeşliğe ihtiyacımız var. Berat Kandili, borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza veya sorumluluktan kurtulma anlamına gelen, Allah’ın kullarının tövbelerini kabul ettiği önemli bir gecedir.
Müslümanlar olarak böylesine önemli bir günün feyz ve bereketinden istifade etmeliyiz. Kandil vesilesi ile aramızdaki gönül bağlarının, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlenmesi bizi bu sınavdan başarı ile çıkaracak en önemli güçlerden biri olacaktır. Bu mübarek kandil gecesi vesilesiyle ülkemizi ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüs salgınının yurdumuzda ve dünyada insanlığa daha fazla zarar vermemesini temenni ediyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle Seydişehirli hemşehrilerim başta olmak üzere tüm İslam aleminin Berat Kandilini kutlar, ülkemizde barış, huzur ve kardeşliğin daim olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ederim” ifadelerini kullandı.