MİLLETVEKİLİ SORGUN VE BAŞKAN ALTAY'DAN SEYDİŞEHİR'E ÇIKARMA

Yazdır / Tarih: 2021-03-27

Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Seydişehir’de bir dizi ziyaretlerde bulundu.
İlk olarak Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı ziyaret eden Milletvekili Sorgun, Başkan Altay ve beraberindeki heyet, ilçede devam eden yatırımlar ve yapılması planlanan projeleri istişare ettiler.
Daha sonra yapımı devam eden Seyyid Harun Veli Cami ve Çevresi düzenleme çalışmasını yerinde inceleyen Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve beraberindeki heyet, projenin Seydişehir’e hayırlı olmasını dilediler.
Şehirlerin tarihi dokusunun korunması ve yaşatılmasına büyük önem verdiklerini belirten Ak Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, tarihi dokunun korunması ve tarihi mirasın yaşatılması için yerel yönetimler olarak çalışmaya devem edeceklerini söyleyerek projenin Seydişehir’e hayırlı olmasını diledi.
Çevre düzenleme projesinin Seyyid Harun Veli’nin manevi iklimi ışığında devam ettiğini, bahar aylarıyla birlikte tamamlanmasının planlandığını söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Seyyid Harun Veli, Seydişehir’imizin çekirdeğini inşa eden önemli mutasavvıflarımızdandır. Onun manevi iklimi ışığında yürüttüğümüz projemizin bahar aylarıyla birlikte tamamlamayı hedefliyoruz. Proje tamamlandığında bu bölgemizin çehresi değişecek” dedi.
Projenin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Seydişehir’imizin prestij projeleri arasında yer alan bu projemiz tamamlandığında bu bölgemiz cazibe merkezi haline gelecek. Bu projemizde emeği geçen başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Milletvekili Sorgun, Başkan Altay, Başkan Tutal ve beraberindeki heyet daha sonra ilçe merkezindeki esnafları ziyaret ederek kandillerini kutlayıp kolay gelsin dileklerini ilettiler. Akabinde Konya Büyükşehir Belediyesi ve Seydişehir Belediyesi işbirliğiyle ilçeye kazandırılan Modern İtfaiye Binasının açılışını gerçekleştiren Milletvekili Sorgun, Başkan Altay, Başkan Tutal ve beraberindeki heyet, itfaiye binasının Seydişehir’e hayırlı olmasını dilediler.
Programa Konya İl Koordinatörü Mustafa Hançerli, Ak Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, MHP Seydişehir İlçe Başkanı Eyüp Gül, Yalıhüyük Belediye Başkanı Hasan Koçer, Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, KOSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir, Konya Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Ak Parti Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, STK Başkanları ve Muhtarlar da katıldı.