'MİLLET BAHÇESİ” ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Yazdır / Tarih: 2021-03-30

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapımına başlanılan ve Seydişehir’in en önemli projeleri arasında yer alan Millet Bahçesi çalışmaları hızla devam ediyor.
126 Bin metrekarelik alan üzerinde yapılması planlanan Millet Bahçesi'ndeki çalışmalar, koronavirüs salgınına rağmen aksamadan devam ediyor.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Nevzat Bey tepesinde inşa edilen projede, kafeterya, kütüphane, sosyal donatı alanları, konferans salonu, tenis kortu, voleybol, basketbol ve futbol sahaları, millet kıraathanesi, yürüyüş parkuru, dinlenme ve piknik alanları, oyun grupları ve botanik bahçesi yer alacak.
Millet Bahçesi projesinde çalışmaların hızla devam ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;” Millet Bahçemizin yapımı yaklaşık bir yılda tamamlanacak. Projenin teslim süresi 300 gün. Bu süre sonunda inşallah halkımızın kullanımına açacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından ilçemize kazandırılan Millet Bahçesi projemizin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Konya ilçeleri arasında ihalesi yapılan ve çalışmalarına başlanılan ilk millet bahçesi özelliğine sahip olan projemizin içerisinde bin kişilik çok amaçlı sosyal tesis, spor tesisleri, kıraathane, botanik sera kafe, 2 adet tenis kortu, 1 adet basketbol ve 1 adet futbol sahası yer alıyor. Bu projemiz tamamlandığında bölgemizin en önemli ve donanımlı sosyal ve yeşil alan olma özelliğine sahip olacak, şehrimiz ve bölgemiz nefes alacak. Bu projemizin hayata geçirilmesinde emeği geçen, bizlerden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay’a, teşkilatımıza ve tüm daire başkanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Tüm dünyayı etkileyen korona virüs salgınının bir çok şeyi aksattığını hatırlatan Başkan Tutal; " şükürler olsun ki ilçemizde çalışmalarına başlanılan projelerimizde salgına rağmen aksamalar yaşanmadı. Allah nasip ederse Millet Bahçesi projemizde ihale tarihi verilen sürede tamamlanacak ve Seydişehir’li hemşehrilerimizin hava alacağı, rahatlayacağı, dinlenebileceği, yürüyüş yapabileceği Millet Bahçesi planlandığı tarihte hizmete girecek” dedi.