AKÇAY DERESİ SEYDİŞEHİR’İN CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Yazdır / Tarih: 2021-05-17

Seydişehir’in en önemli merkezleri arasında yer alan Akçay Deresinde Seydişehir Belediyesi tarafından hazırlanan Akçay Deresi Islah ve Rekreasyon projesinin tamamlanmasıyla birlikte bölge Seydişehir’in yeni cazibe merkezi olacak.
Hazırlanan proje kapsamında Akçay Deresi ıslah edilip yeni rekreasyon oluşturularak hem bölge atıl durumdan kurtulmuş olacak, hem de ilçe sakinlerinin nefes alacağı yeşil alan oluşacak.
Proje sahasında incelemelerde bulunan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Akçay Deresinin ve bölgesinin uzun yıllardır atıl durumda olduğunu ve kötü görüntü oluşturduğunu belirterek hazırlanan projeyle birlikte bu bölgenin Seydişehir’in yeni cazibe merkezi olacağını belirtti.
Akçay Deresinin Seydişehir için büyük önem taşıdığını belirten Başkan Tutal konuşmalarında şu ifadelere yer verdi “Akçay Deresi, şehrimizin en önemli bölgelerinden biridir. Uzun yıllardır atıl durumda olan ve kötü görüntü oluşturan Akçay Deremizi ve bu bölgemizi ayağa kaldırarak şehrimize yeniden kazandırmak için çalışmalarımıza başladık. Hemşehrilerimizin de bu bölgemizin ıslahı ve yeniden ayağa kaldırılması konusunda beklentileri vardı. İnşallah daha önce DSİ ile birlikte 1. Etap çalışmalarını tamamlayarak başladığımız çalışmamızda artık yakın zamanda 2. Etap çalışmalarımıza başlıyoruz. Hazırladığımız proje kapsamında Akçay Deremizi daha estetik ve güzel bir hale getireceğiz” dedi.
Proje hakkında bilgiler de veren Başkan Tutal, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü, “İlk etapta 1600 metrelik alanda Akçay Deremizin ıslah çalışmalarını tamamlayacağız. Bu çalışmamızın akabinde rekreasyon alanları oluşturacağız ve vatandaşlarımızın dinlenebileceği ve nefes alabileceği bir mekan oluşturacağız. Rekreasyon çalışmamız kapsamında Akçay Deremizin kenarına yürüyüş yolları, bisiklet yolları, dinlence alanları, kamelyalar yapacağız. Bu çalışmamızı tamamladığımızda Akçay Deresi Seydişehir’imizin yeni cazibe merkezi olacak. Projemizin şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyor, emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.