SEYDİŞEHİR MUHTARLIK DERNEĞİ OFİSİ AÇILDI

Yazdır / Tarih: 2021-05-25

2019 yılında birlik ve beraberlik örneği gösterilerek, Seydişehir’e daha iyi hizmet etme şiarıyla temelleri atılan Seydişehir Muhtarlar Derneği, yeni ofisine kavuştu.
Seydişehir Belediyesi tarafından Milli İrade Meydanında yapımı tamamlanan Seydişehir Muhtarlık Ofisinin açılışı, Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Muhtarlar Derneği Başkanı Levent Karaarslan, STK Temsilcileri, İlçe Protokolü ve muhtarların katılımıyla gerçekleştirildi.
Muhtarlık çalışma ofisinin Seydişehir’e kazandırılmasında emeği geçen Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan’a ve Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a teşekkür eden Seydişehir Muhtarlar Derneği Başkanı Levent Karaarslan, “Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için anlayışıyla büyük bir aile olarak birlik ve berberlik içerisinde çalışmanın gururunu yaşıyoruz.
Muhtarlık Derneği çatısı altında birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında desteklerini esirgemeyen muhtarlarıma, STK Başkanlarımıza, Belediye Başkanımız Mehmet Tutal ve Kaymakamımız Aydın Erdoğan’a teşekkür ediyorum, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edebilmek için muhtarlık ofisi yapımını üstlenen Belediye Başkanımız Mehmet Tutal’a ve ekibine teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.
Muhtarlık müessesesinin 2 asır gibi köklü bir tarihinin olduğunu ve mahalleleri hizmet noktasında mihenk taşı olduğunu söyleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, “Muhtarlık müessesesi ülkemizin en önemli yapılarından biridir. Çünkü demokrasinin en yerel biçimi olan bu oluşum, devlet ile vatandaş arasında köprü olmanın yanında mahallelerindeki her bir vatandaşın dertleriyle dertlenen, sorunlarıyla ilgilenen bir kurumdur. Böylesi bir önemli bir vazifeyi şevkle yerine getiren tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Bu işbirliğinin daha da geliştirilmesi adına 2019 yılında birlik ve beraberlik örneği göstererek tüm mahalle muhtarlarımızı tek bir çatı altında bir araya getirdik. Bu birlikteliği pekiştirmek ve vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek için, belediyemiz ile muhtarlarımızın yakın mesai yürütmesi amacıyla belediyemize yakın bir noktada Muhtarlık ofisimizi ilçemize kazandırdık ve muhtarlarımızın hizmetine sunduk. Muhtarlarımızla birlikte daha iyi birlik ve beraberlik içerisinde vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edebilmek için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz muhtarlık çalışma ofisinin ilçemize, muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Muhtarlık kurumunun yerelde çok önemli bir görev üstlendiğini, yerelde devletin gören gözü, işiten kulağı olduğunu belirten Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, konuşmalarında şu ifadelere yer verdi, “Muhtarlık kurumu 200 yıldır ülkemize ve milletimize hizmet vermeye devam ediyor. Bugün bu kurumu sorunsuz bir şekilde sürdüren, mahallelerde vatandaşlarımızın sorunlarını bizlere ileterek bu sorunların çözümü noktasında iş takibi yapan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyor, açılışı yapılan ofisin ilçemize, muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların akabinde Seydişehir İlçe Müftüsü Adem Bebek tarafından yapılan dualarla muhtarlık ofisinin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra Kaymakam Erdoğan, Başkan Tutal ve Başkan Karaarslan muhtarlık ofisinde incelemelerde bulundu.