YAYLA YOLLARINDA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

YAYLA YOLLARINDA  ÇALIŞMALARIMIZ  DEVAM EDİYOR
Yazdır / Tarih: 2021-05-26

Seydişehir’in en önemli yaylalarından olan Susuz ve Çatmakaya yaylalarının yollarında yapılan çalışmalar sürüyor.
Seydişehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında 7 km’lik Çatmakaya yayla yolu ile 7.5 km’lik Susuz yayla yollarında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Seydişehir’in yaylacılık kültürünün oldukça gelişmiş olduğunu kaydeden Başkan Tutal, yaylacılık kültürünü yaşatan ve yaylacılık faaliyetlerinde bulunan hemşehrilerine daha iyi ulaşım sağlamak amacıyla yayla yollarında kapsamlı bir çalışma başlattıklarını belirtti.
Susuz ve Çatmakaya yaylalarının Seydişehir’in önemli yaylaları arasında yer aldığını sözlerine ekleyen Başkan Tutal, “Seydişehir’imiz ve bölgemizde yaylacılık kültürü oldukça gelişmiş bir yapıdadır. Bu bağlamda ilçemizin ve bölgemizin yaylacılık kültürünün geliştirilmesi ve korunması öncelik verdiğimiz konulardan birisidir. İlçemizde yaylacılık faaliyetlerinin yaygın olarak yürütüldüğü en önemli yaylalarımızdan olan Susuz ve Çatmakaya yaylalarımızın da yollarının standardını bu kapsamda yükseltiyoruz. 14.5 km alanda yürüttüğümüz yayla yolundaki malzeme serimi çalışmalarımız tamamlandığında hemşehrilerimize daha konforlu ve daha kullanışlı yayla yolları sunmuş olacağız” dedi.
7 YILDA 100 KM ’LİK YAYLA YOLUNUN STANDARDI YÜKSELTİLDİ
Seydişehir’in yaylacılık kültürünün sürdürülebilirliğini sağlamak ve yaylacılıkla uğraşan ilçe sakinlerine daha iyi ulaşım yolu oluşturmak için yayla yollarında önemli çalışmalar yürüttüklerini de belirten Başkan Tutal, “yaylacılık ilçemiz için çok önemli bir yere sahiptir. Hemen her hemşehrimiz yaylacılık faaliyetlerinde bulunuyor. Hemşehrilemizin yaylalara daha iyi ulaşım sağlayabilmesi amacıyla 7 yılda 96 km’lik yayla yolunun standardını yükselttik. Bu çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.
ARAZİ YOLLARI DÜZENLENİYOR
Seydişehir ekonomisinde tarımsal ve hayvansal faaliyetlerin önemli bir yere sahip olduğunu, ilçede yürütülen tarımsal ve hayvansal faaliyetlerin kesintiye uğramaması için arazi yollarında hummalı bir çalışma başlattıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Tutal, “ilçemizin ekonomik yapısında tarım ve hayvancılık faaliyetleri önemli bir yere sahiptir. Bu kapsamda ilçemizde yürütülen tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin kesintiye uğramaması, hemşehrilerimizin faaliyetlerini daha iyi yürütebilmesi için arazi yollarında hummalı bir çalışma başlattık. Başlattığımız çalışmayla birlikte arazi yollarımızı düzenleyerek bu yollarımızın da standardını yükseltiyoruz” diye konuştu.