KADER MAHKÛMLARI KİTAP OKUYACAK

Yazdır / Tarih: 2021-05-31

Seydişehir’de “Bir Kitap Bir Umut” adlı kitap bağış kampanyası başlatıldı.
Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği, ceza infaz kurumu kütüphaneleri için düzenlenen kitap bağış kampanyası, tüm şehirlerde eş zamanlı olarak başlatıldı.
Seydişehir’de Milli İrade Meydanında başlatılan kitap bağış kampanyası törenine Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca, Ağır Ceza Reisi Mehmet Kahyaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Salih Yahya Koca, Hakim ve Savcılar ile birlikte protokol üyeleri ve adliye çalışanları katıldı.
Seydişehir Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca yaptığı konuşmada “Küresel, ulusal ve yerel sorunların çözümü, toplumun en küçük yapı taşı olan insanın değişimi, gelişimi ve dönüşümü ile mümkün olacaktır. Değişim, kişinin kendisiyle başlar. Bu da algıları açmak, kişisel potansiyeli artırmak, yaşama ait her şeye farklı açılardan bakabilmekle olur. Farklı bakabilmenin en iyi yolu okumaktır! Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim ‘de biz Müslümanlara verdiği ilk emirde Oku emridir. Her bireyin kendi potansiyeli doğrultusunda yapabilecekleri, zincir halinde etkileşimle topluma yansır ve toplum dönüşür. İnsanın bilgisi ve bilinci değişmeden ne dünya değişir ne de insanlar.
Okumak, başka hayatlardan, acılardan, hatalardan, farklı fikir ve düşüncelerden haberdar olmaktır. Haberdar oldukça, geldiğimiz noktaya ayrı yollardan ulaştığımızın farkına varırız. Bu farkındalık bize, bizim gibi olmayanı kabul etmeyi öğretir. Kendimize ve başkasına saygı duymanın vazgeçilemez bir zorunluluk, hatta bunun büyük bir erdem olduğunu gösterir. İnsanın bilinci değişmeden dünya değişmez! Sosyal yapılardaki derin dönüşümler yeni düşüncelerin oluşumuna ve gelişimine zemin hazırlar.
Seydişehir T Tipi Kapalı ceza infaz kurumunda hükümlü ve tutuklularımızın kitap okuma alışkanlığı kazanması ile birlikte ceza infaz kurumu kütüphanelerinde hükümlü ve tutuklularımızın yararlanacağı kitap çeşitliliğinin ve sayısının artmasında kitap bağış kampanyalarının ardından yapılacak kitap bağışlarının önemi ve katkısı şüphesiz ki çok önemlidir. Bu bağlamada her kitap yeni bir umut, her kitap yeni bir hayat duygu ve düşünceleri ile kitap bağışı kampanyamıza desteklerini bekleriz ” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal ise “Adalet Bakanlığımızın cezaevleri için başlatmış olduğu bu kampanya çok güzel. Bilgi bir güç. İnsanın insanca yaşayabilmesi için mutlaka kitapla tanışması, kitap okuması gerekiyor. Vatandaşlarımızı bu kampanya ya destek vermeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.
Kaymakam Aydın Erdoğan da cezaevlerinde bulunan tutuklu ve yükümlülerin hayata hazırlanabilmeleri, kitap okuyarak kendilerini geliştirmeleri noktasında güzel bir proje. Bizde Seydişehir olarak el birliği ile bu kampanya ya destek olacağız” dedi.
Protokol konuşmalarının ardından protokol üyeleri başlatılan kampanyaya kitap bağışında bulundu.
Kitap Bağış kampanyasının Milli İrade meydanında 16 Haziran Çarşamba gününe kadar devam edeceği bildirildi.