SEYDİŞEHİR BİSİKLET FESTİVALİ BAŞLADI

Yazdır / Tarih: 2021-07-02

Konya'nın Seydişehir ilçesinde bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Bisiklet Festivali başladı.
2- 4 Temmuz tarihleri arası devam edecek Bisiklet Festivali'ne Türkiye’nin değişik illerinden kayıt yaptıran 200 bisikletçi katıldı.
Seydişehir Belediyesi ile Seydişehir Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği işbirliğiyle düzenlenen Seydişehir merkez ve kırsal mahallelerini kapsayan, toplam parkuru 154 kilometrelik mesafeden oluşan Kamplı Bisiklet Turu'na çok sayıda bisiklet tutkunu katılıyor.
Seydişehir Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Ali Öz, birinci gün tur öncesi etkinliğe katılan bisikletseverlere güzergah boyunca uymaları gereken konularda bilgiler verirken, "Festivalin ilk günkü güzergahının parkuru toplam 64 kilometre. Stabilize yolda tırmanışlar var. Keyifli güzergahlarımız var. Keyif alabilmek için bir hız yarışına girmemeniz büyük önem arz ediyor. Tur güzergahı, Kuğulu Tabiat Parkı’ndan başlayıp, Gölyüzü, Susuz, Çatmakaya, Tınaztepe Mağarası, Bozkır yolu ve Kuğulu Park şeklindedir" hatırlatmasında bulundu.
Festivalin birinci gününde Belediye Başkanı Mehmet Tutal, bisiklet festivaline katılmak için Türkiye'nin dört bir yanından Seydişehir'e gelerek katılım gösteren bisiklet tutkunlarına etkinliklere gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti.
Bisiklet festivalini geleneksel hale getirdiklerini ifade eden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Torosların eşsiz doğası ve manzarası eşliğinde her yıl düzenli olarak gerçekleştirerek geleneksel hale getireceğimiz bisiklet festivali bölgemizde ilk olma özelliğiyle ön plana çıkıyor. Türkiye’nin farklı bölgelerinden festivalimize katılan sporcularımıza hem ilçemizi tanıtıyor, hem de festivalle ilçemizin sosyal ve ekonomik yapısına katkıda bulunuyoruz” dedi.
Başkan Tutal, Kuğulu festival alanından başlayan ilk gün parkurunun 64 kilometrelik kısmının Taşağıl, Gölyüzü, Susuz, Çatmakaya ve Tınaztepe Mağarası güzergahından dönüş olduğunu, ikinci etabında Kuğulu Tabiat Parkı, Bostandere-Vasada Antik Tiyatrosu ve devamında Bostandere ve İncesu yaylalarına ilerleyerek toplamda 45 km pedallayarak ikinci günü tamamlayacaklarını belirtti.
Festivalin üçüncü ve son gününde ise Göletler bölgesinde pedal çevirecek olan bisiklet severler Kuğulu Tabiat Parkı, Gökçehüyük Göleti, Taraşçı Göleti olmak üzere 45 kilometre pedallayarak bu etabın sonunda şehir turu yapıp, Seydi Şifa Termal Tesisleri ve Adile Baysal Kültür ve Sanat Evi Müzesini gezecek ve son olarak da Seyyid Harun Veli Cami ziyaretiyle 3. Gün turu tamamlamış olacak” dedi.