SEYDİŞEHİR BİSİKLET FESTİVALİ TÜM HEYECANIYLA DEVAM EDİYOR

Yazdır / Tarih: 2021-07-03

Seydişehir Belediyesi ile Seydişehir Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği işbirliğiyle bu yıl 2.’si düzenlenen Seydişehir Bisiklet Festivalinin 2. Günü tüm heyecanıyla devam ediyor.
Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Koca, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Batuhan Aydın kamp alanını gezerek festivale katılan bisikletseverlere hoş geldin diyerek bir süre sohbet etti.
Türkiye’nin farklı illerinden gelen 200 Doğa ve bisikletseverlerin katılımıyla gerçekleştirilen bisiklet festivalinin 2. Günü, 200 bisikletçinin 45 km’lik parkurda pedal çevirmesiyle son buldu.
2. Gün etkinlikleri kapsamında Kuğulu Tabiat Parkı kamp alanından hareket eden bisikletseverler, ilk olarak Bostandere mahallesinde bulunan Vasada Antik Tiyatrosunu gezdi. akabinde Bostandere ve İncesu yaylalarına pedal çeviren bisikletseverler, Kuğulu Tabiat Parkı kamp alanına gelerek 2. Gün parkurunu tamamladı. Türkiye’nin farklı şehirlerinden 200 bisikletçinin katıldığı etkinlik, 3. Gün parkuruyla son bulacak.
Seydişehir’de bisiklet festivali adı altında ilk kez böylesine kapsamlı bir etkinlik düzenlendiğinin altını çizen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Seydişehir Bisiklet Festivali adı altında Seydişehir Bisiklet ve Doğa Sporları Derneğimiz ile işbirliği içerisinde düzenlediğimiz festivalimiz tüm heyecanıyla devam ediyor.
Bisikletçilerimiz dün 64 km’lik parkurda pedal çevirmesinin akabinde bugün de 45 km’lik parkurda pedal çevirerek hem ilçemizi gezdiler hem de spor yaptılar. Bisikletçilerimiz ilk olarak Bostandere mahallemizde Roma döneminden günümüze ulaşan Vasada Antik Kentini gezdi, akabinde de Bostandere ve İncesu yaylalarımızı gezerek Kuğulu Tabiat Parkımıza ulaşıp parkuru tamamladı” dedi.
Festivalin parkurlardan ibaret olmadığını, gün sonunda Kuğulu Tabiat Parkında oluşturulan kamp alanında katılımcılara özel etkinliklerin de sürdüğünü sözlerine ekleyen Başkan Tutal, “tüm katılımcılarımızla birlikte büyük ve eğlenceli bir festival geçiriyoruz. Festivalimiz kapsamındaki etkinliklerimiz sadece parkurlardan oluşmuyor. Kuğulu Tabiat Parkımızda kurulan kamp alanımızla birlikte de gün sonunda çeşitli etkinliklerle festivalimiz devam ediyor. Katılımcılarımız bir yandan dinlenirken diğer yandan da etkinliklerimizle eğlenmeye devam ediyor” diye konuştu.