YAZAR UYSAL, BAŞKAN TUTALA ÖMÜRDEN NEFESE AŞK OLA ŞİİR KİTABINI HEDİYE ETTİ

YAZAR UYSAL, BAŞKAN TUTALA ÖMÜRDEN  NEFESE AŞK OLA ŞİİR KİTABINI HEDİYE ETTİ
Yazdır / Tarih: 2021-07-04

Bu yıl 2.’si düzenlenen Seydişehir Bisiklet Festivaline katılan emekli astsubay yazar Yücel Uysal, festival alanında Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal’a “Ömürden Nefese Aşk Ola” isimli şiir kitabını takdim etti.
Muğla’lı ve emekli astsubay olan yazar Yücel Uysal, şiir yazmaya 5 sene önce başladığını belirterek “şiir yazmaya yaklaşık 5 yıl önce eşime ve oğluma duyduğum sevgi, geçmişime olan özlem, babama olan özlemle başladım.
Ben eşime ömrüm derim. Çünkü insanın hayatını oluşturan 2 kısım vardır. Biri nefes, diğeri de ömürdür. Eşim bana bir ömür, bana verdiği bir nefes yani evladım var. Bu sebeple kitabımın ismini de “Ömürden Nefese Aşk Ola” koydum. Hatta şiirlerim içerisinde eşyaya yazılmış olan şiirlerim de mevcut. Bu şiirlerin hepsi hayatımdaki kesitlerden, yaşanmış olan hikayelerden esinlendiğim şiirlerimdir. Her birinin ayrı anlamı, ayrı heyecanı, ayrı duyguları vardır. 264 şiirden oluşan kitabım hem de yaşadığım coğrafyanın güzelliğini anlatsın istedim. Burada Melikler yaylasından çektiğim fotoğrafı da kitabımın başköşesine, yani kapağına koydum. Eserim, bu bakımdan benim için çok anlamlı olmuştur” dedi.
Kedisini bir gönül abonesi olarak gördüğünü de ifade eden yazar Uysal, “bana birçok sosyal ortamda şair diyorlar. Ancak ben kendimi gönül abonesi olarak tanımlıyorum. Bizim gönlümüzden ne dökülürse dostlarımıza onu taşımaya çalışıyoruz. Dostlarımızın gözünde de ne varsa onları da gönlümüze taşımaya çalışıyoruz. Bugün burada da bu yıl 2.’si düzenlenen bisiklet festivali dolayısıyla dostlarımızla birlikteyiz. Böylesi kusursuz bir etkinlikle dostları bir araya getiren Belediye Başkanımız Mehmet Tutal’a teşekkür ediyorum. Başkanımız geçtiğimiz sene düzenlenen festivalde ilk bisiklete bindiğinde çocukluğunu hissettiğini söylemişti. Bizler de bu duyguyu başkanımız gibi hissediyor, festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Bu yıl 2.’si düzenlenen festivalle birlikte bisiklet festivalini gelenekselleştirme yolunda önemli bir adım attıklarını söyleyen Başkan Tutal, “festivalimiz ülkemizin her bir yerinden gelen kardeşlerimizle çok anlamlı ve eğlenceli bir şekilde sürüyor. İnşallah bu festivali gelenekselleştirerek devam ettirmeyi planlıyoruz. Festivalimiz akşam etkinlikleriyle de çok anlamlı geçiyor. Yazarımız Yücel Uysal’ın şiirleri ve sözleri festivalimize renk kattı. Yazarımızı böylesi anlamlı ve güzel eseri için hem tebrik ediyor, hem de festivalimize kattığı değerden dolayı da teşekkür ediyorum” diye konuştu.