BİSİKLET FESTİVALİ SONA ERDİ

Yazdır / Tarih: 2021-07-04

Konya'nın Seydişehir ilçesinde Seydişehir Belediyesi ve Seydişehir Doğa Sporları ve Bisiklet Derneğinin bu yıl ikincisini düzenlediği Bisiklet Festivali sona erdi.
Festival kapsamında gerçekleştirilen Kuğulu Park Kamplı Bisiklet Turu'na Türkiye'nin farklı illerinden gelen 200 bisikletsever katıldı.
Bisikletseverler üç gün süren etkinlikte Seydişehir'de toplam 154 kilometrelik güzergah boyunca pedal çevirdi.
İlk etabı 64 kilometre, ikinci etabı 45 kilometre olan parkurun tamamlanmasının ardından Kuğulu Parkta geceyi geçiren bisikletseverler, burada kamp ateşi etkinliğine katıldı. Kamp ateşi etkinliğine Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Kıdemli Başçavuş Ufuk Memiş, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı katılarak sporculara katılım belgesi verdi.
Turun üçüncü etabında ise bisikletseverler 45 kilometrelik, Gökçehüyük Göleti, Taraşçı, Taraşçı 1 Göleti, Seydi Şifa Termal Tesisleri, Adile Baysal Kültür ve Sanat evi, Seyyid Harun Veli Cami ve Kuğulu güzergahında pedal çevirdi. Bisiklet sporunun insan sağlığı için önem taşıdığını belirten Tutal, şunları kaydetti: "Seydişehir ilçemiz Anadolu’nun merkezinde gözde ilçelerimizden bir tanesi. Bir Veli'nin ilçe kurduğu tek ilçe Seydişehir. Bizde onun mirasçıları olarak sizlere en iyi şekilde ev sahipliği yapmaya gayret ediyoruz. Sizleri burada ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. İnsan sağlığı için bisiklet sporu gerçekten keyif verici. Bu tür organizasyonlar şehrimizin tanıtımına, turizmine de büyük katkı sağlıyor. Doğa güzelliklerini en güzel şekilde içinde barındıran ilçemizin dört bir tarafı görülmeye değer. Ben festivalimize katılan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
İki yıldır Seydişehir’de düzenlenen bisiklet festivaline katıldığını ifade eden Ufuk Çiftçi; "her yönü ile dört dörtlük bir festival. Yine geçen yılki gibi mükemmel bir organizasyonla karşılaştık.Yeni gelen arkadaşlarımızda aynı şeyi söylüyorlar. Buradaki arkadaşlıklar kalıcı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Mor Pedal Kadın Derneği üyeleri "Seydişehir’e ilk defa geldik. Gurup olarak 9 kişi geldik. Ortam çok güzel. Pandemiden sonra ilaç gibi geldi. Düzenleyenlerin ve destek veren Seydişehir Belediyesinin yüreklerine , emeklerine sağlık. Çok memnunuz biz” ifadelerini kullandılar. Adile Baysal Kültür ve Sanat evini ziyaret eden bisikletseverler, Kuğulu Kamp alanına geçti.
Bisiklet tutkunları, seneye festivalin yeniden düzenlenmesi temennisinde bulunarak ilçeden ayrıldı.