İLÇEMİZ HAYVANCILIK SEKTÖRÜNDE DAHA DA GELİŞECEK

Yazdır / Tarih: 2021-08-20

Seydişehir Belediyesi ekipleri, Başkaraören Mahallesinde organize hayvancılık bölgesinde alt yapı ve üst yapı çalışmaları kapsamında 50 bin m² soğuk asfalt çalışmasını tamamlayarak mahallelilerin hizmetine sundu.
Seydişehir’in en önemli hayvancılık bölgeleri arasında yer alan, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığının yoğun olarak yapıldığı Başkaraören Mahallesinde Seydişehir Belediyesi ekipleri, 100 hektarlık alanı kapsayan Organize Hayvancılık Bölgesinde hayvancılık faaliyetlerinin daha da gelişmesi için başlattığı alt yapı ve üst yapı çalışmaları kapsamında 50 bin m²lik yolu asfaltlayarak mahalle sakinlerinin hizmetine sundu.
100 hektarlık alanı kapsayan organize hayvancılık bölgesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Başkaraören mahallesinde yürütülen hayvancılık faaliyetlerinin Seydişehir için büyük önem taşıdığını, bu bilinçle mahallede hayvancılığın daha da geliştirilmesi, hayvancılık sektörünün hane gelirine daha da katkı sağlaması amacıyla organize hayvancılık bölgesinde yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.
Çalışmaların mahalle sakinlerine hayırlı olmasını dileyen Başkan Tutal, “Başkaraören mahallemiz, büyükbaş hayvan başta olmak üzere hayvancılık sektöründe öne çıkan mahallelerimizdendir. Hayvancılık sektörünün mahallemizde daha iyi yerlere gelmesi, hayvancılığın daha da gelişmesi için ekiplerimiz organize hayvancılık bölgesinde yoğun bir çalışma yürüttü. Bugün itibariyle tamamladığımız çalışmalarımızın mahalle sakinlerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Organize hayvancılık bölgesinde faaliyetlerine devam eden firmaların çalışmaları hakkında bilgi alarak incelemelerde de bulunan Başkan Tutal, “2020 yılı itibariyle ilçemizde bulunan 34 bin 286 büyükbaş ile 60 bin 169 küçükbaş hayvanın büyük bir bölümü Başkaraören, Ortakaraören ve Aşağıkaraören mahallelerimizde bulunuyor. Bu mahallelerimizin hayvancılık sektöründe önemli bir potansiyelinin olmasında, organize hayvancılık bölgesinin ve vatandaşlarımızın hayvancılığa verdiği değerin payı büyüktür. Bu kapsamda da Başkaraören, Ortakaraören ve Aşağıkaraören mahallelerimiz başta olmak üzere ilçemizde yürütülen hayvancılık faaliyetlerinin daha da gelişmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.